Acasa MagazinEzoterism Harry Houdini, maestru în deschiderea dispozitivelor de securitate

Harry Houdini, maestru în deschiderea dispozitivelor de securitate

scris de D.S.S.
5 afisari

Harry Houdini, născut pe  24 martie 1874, este readus de Google în atenţia opinie publice cu prilejul împlinirii a 137 de ani de la naşterea celui care este considerat unul din cei mai mari magicieni ai lumii.

137 de ani de la nasterea lui Harry Houdini

137 de ani de la nasterea lui Harry Houdini

Houdini a murit de peritonită, în urma unei rupturi de apendice. Evenimentul care a dus la moarte, se crede a fi o reprezentaţie la universitatea McGill, unde un student, J. Gordon Whitehead, l-a întrebat pe Houdini dacă poate suporta să fie lovit în abdomen fără a simţi nici o durere. Primind răspuns afirmativ, acesta l-a lovit de repetate ori pe magician, cauzându-i ruptura de apendice. Cum Houdini suferea de apendicită de câtva timp, el a refuzat tratamentul medical, continuând să călătorească. Harry Houdini a murit la spitalul Detroit’s Grace, la ora 1:26 pm, în camera 401, pe 31 octombrie 1926, în vârstă de 52 de ani.

Iluzionistul Harry Houdini a fost una dintre figurile legendare ale magiei. Numele lui era asociat întotdeauna cu întâmplări ieşite din comun, eliberări spectaculoase şi cascadorii care sfidau moartea. Chiar dacă Houdini a murit acum 85 de ani, oamenii îşi mai amintesc de el atunci când sunt întrebaţi numele unui faimos magician.
Houdini a petrecut ani întregi învăţând cum funcţionează mecanismele lacătelor şi cătuşelor, până a ajuns unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniu. Maestru în deschiderea dispozitivelor de securitate de orice tip, avea talentul de a-şi prezenta numerele de iluzionism într-o manieră unică. Aducea carismă şi magnetism spectacolelor sale, hipnotizând audienţa care ajungea să creadă în miracole.

2 comentarii

victoras 24-03-2011 - 14:29

sa omoare totzi prostii impreuna cu senatul si parlamentul romaniei in frunte cu prostul prostilor si ciobanu’ciobanilor care se crede domn BECALI.cel mai mare prost din toate timpurile care reprezinta tara noastra(PROASTA ca la ales) la ue.

alexa 24-03-2011 - 18:14

saracul Houdini!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult