Misterele sexuale ale celebrităţilor | Ziua Veche
Acasa MagazinEzoterism Misterele sexuale ale celebrităţilor

Misterele sexuale ale celebrităţilor

scris de Doru Dragomir
30 afisari

Adevărata orientare sexuală a unor personalităţi istorice şi artistice este dezvăluită de Huffinfgton Post.fr. Iată, mai jos, o listă de celebrităţi cu înclinaţi homosexuale, dintre care despre unele nu s-a ştiut nimic până acum în acest sens.

Sappho

Poeta greacă Sappho ( 600 î.Hr.) a trăit la Mytilene, insula Lesbos, de unde provine şi termenul de “lesbian”. El a dat şi numele safismului (homosexualitatea feminină). Sappho a fost căsătorită cu un bărbat, dar, la greci, homosexualitatea şi căsătoria heterosexuală nu erau incompatibile. Potrivit legendei, poeta s-a sinucis aruncându-se de pe stânca Leucade.

Socrate

Socrate (470 î.Hr.-399 î.Hr.) Dragostea lui Socrate, filosof din Grecia antică, bine cunoscut pentru principiul pe care ni l-a lăsat, “Singurul lucru pe care îl știu este că nu știu nimic”, îl avea ca amant pe tânărul Alcibiade, care îl urma fără încetare, şi iată cum este descris în “Banchetul”, dialog socratic scris de filosoful grec Platon, discipol al lui Socrate: “Iubirea acestui om nu e pentru mine o încurcătură (…). De când am început să-l iubesc, nu-mi mai permit să privesc un băiat frumos nici să glumesc cu el fără ca, în furia lui geloasă, să nu vină să-mi facă mii de scene caudate, injurindu-mă…” Filosoful a fost condamnat să bea cucută şi a murit otrăvit.

Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare (356-323 î.Hr). Alexandru cel Mare, sau Alexandru Macedon, a fost unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie. La vremea sa iubirea între bărbaţi era permisă în ţara sa. El a fost căsătorit cu o femeie, dar a rămas ataşat întreaga viaţă de Hefaestion, educat ca şi el de filosoful Aristotel. Profesorul Lane Fox, de la Oxford, susţine că Alexandru şi Hefastion erau amanţi. Marele cuceritor a fost răpus la numai 32 de ani de febră.

Richard Inimă de Leu

Richard Inimă de Leu

Richard Inimă de Leu (1157-1199). Regele Angliei, Richard Inimă de Leu, a fost îndrăgostit de Filip al II-lea (1165-1223), regele Franţei. Nu se ştie dacă a fost vorba de o iubire “consumată”, dar se ştie că au stat în acelaşi pat. A murit de septicemia, după ce a fost rănit de o săgeată în timpul unui asediu.

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci (1452-1519). Controversa continuă, dar, astăzi, cea mai mare parte a cercetătorilor susţine că celebrul pictor era bisexual. La 24 de ani, a fost chiar acuzat de “sodomie activă” faţă de un tânăr de 17 ani. Artistul era înconjurat de băieţi tineri, dintre care unul, Salaim ar fi “muza feţei şi surâsului Giocondei”, susţine istoricul Michel Larivière. Da Vinci a murit în urma unui atac cerebral.

Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului

Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului (1432-1481)Unele mărturii istorice susţin că Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinolului, l-ar fi adorat pe fratele lui Vlad Ţepeş, Radu cel Frumos. Unii spun că acesta, unul din cei mai puternici sultani din istoria Imperiului Otoman, l-ar fi violat chiar pe Radu şi ar fi avut cu acesta o relaţie intimă de durată. Mehmed al II-lea a murit la numai 49 de ani.

William Shakespeare

William Shakespeare (1564-1616). Poetul englez William Shakespeare a fost constrains, la 18 ani, să se însoare cu o femeie cu 18 ani mai vârstnică. Dar a fugit de acasă şi s-ar fi iubit cu bărbaţi pe ascuns, fiindcă sub domnia Elisabethei I sodomia era pedepsită cu pedeapsa capital. Unele sonete ale sale ar fi explicite în sprijinul acestei idei, susţine istoricul Michel Larivière. Cum a murit a rămas un mister.

Ludovic al XIII-lea

Ludovic al XIII-lea (1601-1643). Ludovic al XIII-lea s-a căsătorit cu Anna de Austria, dar nu o prea frecventa. Medicul lui Jean Héroard susţine că tânărul rege era stăpânit de “ruşine şi mare teamă”. A avut un număr de favoriţi, care, potrivit veneţianului Morosini, erau acolo “ nu pentru afaceri de stat, ci pentru vânătoare şi alte înclinaţii particulare ale regelui”. Având în vedere că era un rege profund religios, este puţin probabil să fie aşa.

Frederic al II-lea de Prusia

Frederic al II-lea de Prusia (1712-1786). Homosexualitatea lui Frederic cel Mare este afirmată de mulţi istorici. Se spune că a avut şi o relaţie cu filosoful Voltaire, platonică, terminată trist. Ar fi contribuit la întemniţarea  scriitorului francez, de teamă să nu divulge poemele lui foarte îndrăzneţe şi homosexuale. După rupture lor, Voltarire i-ar fi trimis decoraţiile şi ordinele înapoi însoţite de catrenul ambiguu: “Le-am primit cu tandreţe/ Le înapoiez cu durere/Aşa un amant, în extrema sa ardoare/Înapoiază portreul metresei sale”, susţine istoricul Michel Larivière.

Frédéric Chopin

Frédéric Chopin (1810-1849)Se spune că şi Chopin era bisexual. Iubita sa, George Sand, ar fi mărturisit într-o zi prietenului său, Grzymala : “Sunt 7 ani de când trăiesc cu Chopette ca şi cu o fecioară”. Iubirea lui ar fi fost un oarecare Tytus, căruia i-a scris: “Medicii îmi interzic să părăsesc Parisul  (…) Altfel te-aş fi întâlnit undeva în Belgia. Mi-ar fi plăcut să petrecem împreună un moment de fericire completă. Nu am fost iubit cum aş fi vrut”. A murit de fibroză chistică, boală care afectează grav plămânii.

Gustave Flaubert

Gustave Flaubert (1821-1880). “Doamna Bovary, sunt eu” : celebra frază atribuită scriitorului francez Gustave Flaubert, autorul celebrului roman “Doamna Bovary”. Potrivit lui Harry Redman, care a publicat cartea “Latura homosexuală a lui Flaubert”, acesta era bisexual. Unele scrieri din corespondenţa sa sunt atât de crude, încât primul editor ar fi suprimat toate pasajele privitoare la homosexualitate. Toată viaţa a suferit de boli venerice şi a fost răpus de o hemoragie cerebrală la numai 58 de ani.

Paul Gauguin

Paul Gauguin (1848-1903)În cartea “Paul Gauguin: An Erotic Life”, Nancy Mowll Mathews relatează o anecdotă, povestită în “Noa-Noa”, jurnalul de bord al pictorului în Tahiti. Ar fi dorit “să fie o dată fiinţa pasivă care iubeşte şi se supune”. O americancă a încercat să distrugă “Cele două tahitiene”, opera lui Gauguin aflată la Washington, fiindcă I s-a părut “prea homosexuală”. Suferind de sifilis a murit de supradoză de morfină la doar 54 de ani.

Paul Verlaine

Arthur Rimbaud

Paul Verlaine (1844-1896) şi Arthur Rimbaud (1854-1891). Dragostea poeţilor Verlaine şi Rimbaud (en bas à gauche dans le tableau) nu a lăsat dubii. Dar numai istoricul Michel Larivière o afirmă clar. Verlaine a murit la 51 de ani, distrus de alcool şi droguri. Rimbaud a murit de cancer.

Marcel Proust (1871-1922). Preferinţa lui Proust pentru bărbaţi este mai puţin cunoscută de istoria literaturii. Se ştie mai puţin anecdota  că scriitorul l-ar fi provocat la duel, în 1897, pe critical literar Jean Lorrain, pentru că ar fi evocat homosexualitatea sa şi că ar fi avut o relaţie intimă cu Lucien Daudet, fiul lui Alphonse Daudet. Din fericire, cei doi rivali au tras în pământ… Proust a murit de pneumonie şi abces pulmonary.

Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882-1941). Virginia Woolf  era soţia scriitorului Leonard Woolf. Unii zic că erau fericiţi, alţii că aveau o căsătorie “neconsumată”. În 1922, Woolf a cunoscut-o pe poeta şi romanciera Vita Sackville-West, iar relaţia lor a durat mai mulţi ani. Ea s-a sinucis, aruncându-se într-un râu.

Alan Turing

Alan Turing

Alan Turing (1912-1954). “Părintele informaticii”, Alan Turing, a avut o soartă cruntă. În ciuda faptului că a adus servicii importante, descoperind codurile naziste în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, a fost condamnat în 1952 pentru “ultraj contra bunurilor moravuri”, din cauza homosexualităţii, încă ilegală în epocă. A fost constrâns la castrare chimică, sancţiune insuportabilă pe care a ales s-o evite cu cianură.

8 comentarii

BULA 27-10-2012 - 15:17

Ma facurati praf cu informatiile astea. Eu credeam ca homosexualitatea se intalneste mai mult printre ovrei, care din cauza casatoriei intre rude, au multe anomalii genetice.
Si de nu vreti sa ne spuneti si de relatia dintre Tomi si Lupul Ardelean, sau dintre Urbos si Parpanghel ?

Huhu Ciu 27-10-2012 - 15:38

Ma intreb, cit la suta dintre bolnavii astia erau jidovi?

Allah akbar!

Huhu Ciu 27-10-2012 - 16:11

Din cite stiu cea mai mare densitate la km patrat de homosexuali e la englezi si olandezi, capitala homosexuala a lumii e Los Angeles!

Shaolin 27-10-2012 - 16:35

Da, foarte important acest editorial. Este in ton cu actualitatile importante ale țării. România si romanii sunt foarte interesați de sexul unor nebuni

jan dinu 27-10-2012 - 17:57

Pe lista trebuie trecut shi BASESCU …,
l-a regulat bine pe – CACARAU – ca de-atunci
shi acum zace somnambul !
JD-USA (unic)

Huhu Ciu 27-10-2012 - 19:10

Nu esti adevaratul JD!

jan dinu 27-10-2012 - 18:27

— PU-limea din Carpati —
Sunt aproape toti drogati ….
Soarta lor e hotarita…
TZARA total vinduta !!
JD-USA ( incontestabilul )

BULA 27-10-2012 - 22:32

Nu sunt drogati. Sunt jeguri extraordinare, niste imputiti care pupa in kur orice stapanire si care nu-i respecta pe conationalii dotati intelectual si corecti. Cum e poporul, asa sunt si conducatorii alesi !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult