Acasa MagazinEzoterism Schimbarea la faţă – Superstiţii de Obrejenie

Schimbarea la faţă – Superstiţii de Obrejenie

scris de Z.V.
10 afisari

Schimbarea la faţă – Se spune despre aceasta zi ca este hotar pentru vara si este privita ca inceputul toamnei. Sarbatoarea mai poarta numele de Obrejenie, denumire slava care inseamna transformare, schimbare.

Schimbarea la faţă

Schimbarea la faţă

In popor, se spune ca cine nu respecta aceasta sarbatoare se vor ursca si vor fi galbeni precum florile care incep de-acum sa paleasca. Cine spala haine va fi napadit de plosnite si paduchi. Daca fetele spala haine in aceasta zi nu le va mai creste parul, asa cum nu va mai creste iarba in lunile urmatoare.

Se mai spune ca daca dimineata nu-ti vezi umbra capului la rasaritul soarelui, nu vei mai apuca sfarsitul anului.

Se zice ca daca te certi in aceasta zi, tot in cearta o vei tine pana la finele anului. De asemenea, se crede ca daca te rogi in aceasta zi sa scapi de un obicei daunator (betie, fumat, preacurvie etc.), sigur vei avea leac.

Gravidele care praznuiesc aceasta zi cum se cuvine vor avea o nastere usoara si vor avea copii sanatosi.

Daca in ziua Schimbarii la fata vremea este insorita si placuta, batranii spun ca toamna va fi roditoare si imbelsugata. Daca ploua, toamna va fi mohorata.

Se mai spune ca de-acum nu mai este vreme sa faci baie in ape repezi de munte, pentru ca le-a spurcat cerbul si te poti imbolnavi, si nici sa mai dormi afara.

17 comentarii

tomi 06-08-2013 - 17:03

== Se mai spune ca daca dimineata nu-ti vezi umbra capului la rasaritul soarelui, nu vei mai apuca sfarsitul anului. ==
Ma ce timpenie, pai cum ar putea HUHU sa-si vada umbra capului? Legea nr 1 ca sa se intimple acest fenomen ar fi sa aibe cap.

digital 06-08-2013 - 20:19

iar legea supremă ar fi ca tu să nu mai fii imbecil!
atunci și Soarele ar răsări mai vioi!
iar lumea ar fi mai fericită!

tomi 06-08-2013 - 22:06

Degetel am inteles profunzimea cugetarilor tale insa un lucru m-a pus pe ginduri. Cum de ai sarit de la legea nr 1 la legea suprema. Daca erai un pic mai modest veneai si tu cu legea 2,3,4…, ce-ti veni sa anulezi toate optiile in a elabora un cod de legi.

digital 06-08-2013 - 22:24

păi legile tale sunt cam tâmpite, de aia mă!
iar tu ești cretin, mai vrei ceva?!

tomi 06-08-2013 - 22:31

Pai nu ma tataie, vad ca esti tare nervos astazi, eu nu aveam pretentia de a fi totalitar pe legi, eu credeam ca tu cu ideile tale si cultura ta larga luminata de experienta ta in sute de domenii sa vi si tu cu niste propuneri ce sa incalzeasca sufletele oamenilor si sa-i indrepte spre un viitor stralucit.

UnUL 06-08-2013 - 22:32

Bine spus, domnule Tomi. Chapeau!

digital 06-08-2013 - 22:39

azi, e Schimbarea la Față, Sărbătoare Creștină, dacă nu știai!
vezi cum faci, poate te schimbi și tu în atitudine p-aici!
iar limbistului ăluia de unul spune-i să nu te mai pupe că-ți ia pielea!

tomi 06-08-2013 - 23:06

Auzi Digital, apoi sa sti tu ca io nu-s chiar ase de rau precum credeti voi. Nu ai shezut o clipe sa stai si sa vezi di she sint eu ase de agresiv.
Cind vei recunoaste ca modul vostru in care tratati istoria si suferintele neamului evreiesc nu este chiar corect si exagerati pe ici pe colo prin partile esentiale si prin cinismul in care injositi un popr intreg care nu v-a facut nici un rau, un popor alungat din motive ce nu se legau de defecte ci de perseverenta pastrarii religiei, o religie ce nu a fost abandonata si schimbata de milenii, deci daca voi auzi in sfirsit citeva idei gindite cu capul cu inima limpede, cred ca intr-adevar vom putea incepe sa colaboram.

Antibasistul 07-08-2013 - 00:04

Evreii-s cei mai mari hoți si criminali din Istorie, faptele lor o spun, B. Maddof, Marele Holocaust Rosu Comunist creat de ei!!!!!!!!!!!!!

zweistein 07-08-2013 - 00:58

Anticlăbuci, fugi d-acia cu minciunile tale, p-asta n-o crede nici mata aia retadata care la 35 de ani inca se juca la nisip sau cu papusele, si v-a dat foc la casa. Ai aflat cine ti-a fost tata pana la urma?

salut 07-08-2013 - 01:30

Vad ca acest UnUL a reaparut doar ca sa-i plezneasca o limba peste kur lui „domnul Tomi”.

Tache 07-08-2013 - 00:05

William Thetford si Helen Schucman au scris in 1976 ” Cursul de miracole ”. Thetford era un mare iubitor de baietei si era responsabil cu subproiectul 130 al proiectului de manip-ulare a constiintei umane, MKULTRA. Helen Schucman era o etnica evreica ateista, care sustinea ca vorbea personal cu Iisus Hristos.

”Cursul de miracole” a fost cea mai eficienta carte scrisa pentru a submina credinta crestina autentica. Cartea a fost scrisa folosind tehnicile de hipnoza, pentru a crea un antagonism in convingerile cititorului. Aceasta este o tehnica de reprogramare a mentalului subconstient. Este o metoda prin care sunt inculcate credinte opuse sau care intra in conflict unele cu altele.

Helen Schucman are murit intr-o stare de DEPRESIE PSIHOTICA, desi cartea ei sustinea ca durerea nu exista.

http://aangirfan.blogspot.de/2012/05/course-in-miracles.html

Tache 07-08-2013 - 00:07

Corectie…. a murit in loc de ”are murit ”.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 00:51

Si „chestia” asta cu „schimbarea” la fata a lui Christos e o chestie. Adica, cum, Christos avea „doua” fetze”? Era om cu doua fetze? Hm, cam dubios! Ca sa nu mai zicem ca, mai acum o zi si ceva, un descreierat care-si schimba pseudonimul cum isi schimba Becali bacnotele de 500 de euro in pantaloni, spunea ca nu exista nici un personaj din Biblie care sa-l fi cunoscut direct pe Jesus si sa fi scris despre ceea ce a trait el alturi de El. Eh! Na, ca veni si ziua „Schimbarii”, cind, ce sa zici, la Apostol se face citire, la Sfinta Litughie, din cartea lui Petru, taman acela care a fost pe muntele Taborului impreuna cu Ioan si Iacov, fiii lui Zevedeu la minunata aceea de schimbare, si a vazut EXACT ce s-a intimplat acolo! Da, da! Petru, fost Simon, a fost de fata la acea „minunata Minune”, si a scris HA, HA, HA, la persoana A DOUA despre ce-a facut Jesus pe acel munte „evreiesc”. Problema, insa, nu e a lui Petru, ci a „persoanei” care „l-a” … „citit”. Asa e cind citesti Biblia mincind seminte turcesti de la carefour! Nu-ti intra in cap „detaliile” „marunte”.

Un alt „cult” ne trosneste o postare despre madam Helen Schucman (un nume des intilnit la nemtzi, cam cum ar fi la noi Tantza sau Gherghina) care ar fi dat un sut rau de tot in fund crestinismului printr-o carte „iepocala” avind ca „subect” – cica! -, „Cursul de miracole”. Cit de mult a zdruncinat crestinismul cartea madamei Helena „se vede” si de la Cheajna, unde echipa locala de fotbal a fost promovata in divizia A. Domnule, un lucru e clar, de la madam Helen nu mai eGZista miracole, caci madam Helen ne-a eGSplicat „mecanismul” de producere al lor. Si moartea ei, tot miraculoasa, a fost eGSplicata tot pe modelul initiat de ea. Nu a luat-o dracu pentru ca era proasta, ci, ar fi mierlit-o pentru ca ar fi avut o stare (asta-i tare de tot) de depresie psihotica, si, pentru ca pe vremea „aceia” nu se descoperise prozacu, gagica a murit dea’mproasta!, sau, „cu zile” cum se mai zice pe la Cheajna! Acuma, sa fim cinstiti, cartea lui Helena asta ar trebui totusi studiata si tiparita in citeva milioane de exemplare, nu de alta, dar mecanismul de descoperire al miracolelor ar trebui predat in facultatile de drept din Romania, pentru ca, sa reusim in sfirsit sa descifram miracolelele prin care economia romaneasca a disparut „ca prin miracol”! La fel si flota, la fel si romgazul, la fel si tereneurile MAPN, la fel si terenurile institutului agricol in buzunarul lui Voiculescu, etc. Ar fi bine sa deconspiram aceste miracole care ne-au adus in sapa de lemn si sa ne revenim si noi la realitate din betia asta „miraculoasa” de 22 de ani!

Tache 07-08-2013 - 01:28

Schucman was born Helen Dora Cohn in 1909 to Sigmund Cohn,[4] a prosperous metallurgical chemist, and Rose Black,[5] who had married on October 18, 1896, in Manhattan. Schucman had a brother, Adolph Cohn,[6] who was 14 years her senior. Though her parents were both half-Jewish, they were non-observant.

http://en.wikipedia.org/wiki/Helen_Schucman

Tache 07-08-2013 - 01:37

Uite !, te citez chiar pe tine שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ ….., din postarea mai in urma.

” Viata e viata, n-ai ce sa-i faci, nu e o problema, problema e cu moartea, caci asta stingereste “o leaca” aceasta victorie a ateismului. De ce? Pai, cum de ce? PAi, din nenorocire, zic, cind se apropie “mititica”, te ia asaaa, un val mistic si incepi sa te indoiesti de ateism. Asta au observato toti oamenii de stiinta atei care au cistigat razboiul cu prostimea crestina. ”

Credinta adevarata a fost atacata intotdeauna, de multe ori cu foarte mult succes, provocand multe pagube, asa cum a produs si cartea ” Cursul de miracole ”.

urbos 07-08-2013 - 01:49

Credinta nu e atacata, e pusa la incercare. Nu exista pagube, cine renunta, n-o merita.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult