Acasa MagazinEzoterism Topul conspiraţiilor

Topul conspiraţiilor

scris de Doru Dragomir
3.070 Afisari

Chiar simpla rostire a cuvântului conspiraţie într-o conversaţie oarecare, poate face ca interlocutorul  să se uite chiorâş sau să se retragă politicos din discuţie, căutând pe altcineva care să nu-l bage într-o discuţie cu teorii despre cum Elvis, Kenendy sau Bigfoot  sunt păstraţi prin criogenie pentru alte vremuri. Şi totuşi conspiraţiile există.

Top conspiratiiDe la planurile unor mari companii producătoare care îşi impun sau negociază preţurile de piaţă pentru reducerea sau eliminarea concurenţei, până la  orice act criminal în care sunt implicate mai mult de o persoană, toate pot fi considerate conspiraţii.Unii teoreticieni sau fani ai conspiraţiilor consideră că evenimentele din zilele noastre, actuala criză mondială sunt  urmarea unei astfel de conspiraţii. Unele din teorii au ceva sâmbure de adevăr în ele, altele sunt simple supoziţii, dar asta nu face ca cei care le susţin sau combat să renunţe la ideile lor.  Fiecare va susţine în continuare ceea ce crede el. Iată acuma şi un clasament al acestor teorii, clasament întocmit de Benjamin Radford şi publicat de Live Science.

10. Lobby-ul farmaceutic

Aproape toţi, (mai puţin cei ce investesc în ea) urăsc industria farmaceutică. Medicamentele costă prea mult, profitul companiilor de profil este obscen de mare şi în plus aproape în fiecare lună medicamentele care păreau sigure, sunt interzise după ce încep să moară pacienţii care le luau. Nu este de mirare că industria farmaceutică este privită cu suspiciune. Dar unii susţinători ai medicinei complementare sau tradiţionaliste  susţin că marile companii farmaceutice au tot interesul să menţină omenirea în stare bolnavă, deci dependentă de medicamente. De exemplu Kevin Trudeau, autorul best-seller-ului „Natural Cures They Don’t Want You To Know About” susţine că o seamă de informaţii medicale sunt ţinute sub tăcere printr-o înţelegere între medici şi industria farmaceutică. Actriţa Jerry Mc Carthy a  apărut recent într-o emisiune a celebrului Larry King acuzând doctorii şi industria farmaceutică de păstrarea secretului vizavi de legătura dintre vaccinurile copilăriei şi autism.

9. Cultele satanice

Culte satanice În anii 80 şi începutul anilor 90, cazurile de abuz asupra copiilor  au  îngrozit America.  Copii îi acuzau pe adulţi de  răpiri, tortură şi abuz iar media prezenta istorisiri senzaţionale. Deseori acuzaţiile mergeau până la Satanism. Vârful de lance l-a constituit emisiunea  NBC a lui Geraldo Rivera  „Devil Worship: Exposing Satan’s Underground,” o emisiune care a început pe 28 Octombrie 1998. Rivera s-a bazat pe declaraţiile unor aşa zişi “experţi în Satanism” pentru a induce ideea unor crime  cu scop exclusiv satanic. Rivera a susţinut ideea existenţei unei conspiraţii satanice care ucidea copii în ritualuri groaznice. În 1992, un agent  FBI, Kenneth Lanning afirma că zvonurile privind satanismul şi răspândirea sa  nu se bazează pe nimic concret. Atunci cine a fost interesat să răspândească astfel de zvonuri, confirmate de unele omoruri de-a dreptul înfricoşătoare?


8. Protocoalele înţelepţilor din Zion

Protocoalele inteleptilor din Zion Protocoalele înţelepţilor din Zion este o carte “măsluită” care îşi propunea să scoată la iveală conspiraţia evreiască de stăpânire a lumii. A apărut prima oară în Rusia în anul 1905 şi dezvăluia cum creştinismul, finanţele şi sănătatea  lumii sunt sub controlul unui mic grup de evrei foarte puternici. Ideea că există o conspiraţie evreiască nu era noua, şi a fost preluată de o serie de oameni de seamă  printre care Henry Ford şi Mel Gibson. În 1920, Henry Ford a plătit şi răspândit o jumătate de milion de copii după această carte iar în 1930 acesta carte a fost folosită ca justificare pentru genocidul împotriva evreilor. De fapt, Hitler pomenea de acesta carte în cartea sa Mein Kampf. Deşi cartea a fost desfiinţată şi blamată, este totuşi o carte care încă se tipăreşte şi răspândeşte .

7.Accidentul Roswell

Accidentul RoswellExistă un lucru asupra căruia atât cei ce cred în teoria conspiraţiei cât şi scepticii cad de acord : ceva s-a prăbuşit într-o zonă de lângă Roswell, New Mexico în 1947. Guvernul a spus la început că era o farfurie zburătoare, apoi şi-a retras declaraţia afirmând că a fost de fapt un balon meteorologic special. Şi totuşi evidenţele par să arate că nu a fost nici una nici alta ci un aparat militar ultrasecret care se experimenta în cadrul unui proiect numit “Mogulul”. Probele prelevate la prima ajungere în zonă par să confirme teoria proiectului, ca şi fotografiile apărute mai târziu. Aspectul cu trupurile unor extratereştri a apărut ceva mai târziu şi nimeni nu a luat în considerare ipoteza extraterestră decât câteva zeci de ani după eveniment când a apărut o carte cu acest subiect. S-a muşamalizat cu adevărat ceva acolo, dar ce anume ?

6.Asasinarea lui JF Kennedy

Asasinarea lui JF Kennedy J.F.Kennedy a fost asasinat în 1953 în Dallas. Cine l-a ucis ? Cei mai mulţi, dacă nu toţi teoreticienii conspiraţiei acceptă faptul  că Lee Harvey  Oswald  a tras asupra lui  Kennedy dintr-un depozit de cărţi. În spatele acestui fapt de necontestat se întind o serie de teorii ale conspiraţiei care au dus la apariţia  a nenumărate  speculaţii şi o grămadă de cărţi, articole sau filme. A mai fost un alt asasin ascuns în spatele unei moviliţe ?Şi dacă Oswald a tras  singur, cine i-a dat ordin ? Crima organizată, anticastriştii? Vre-un soţ gelos? Deşi comisia de anchetă Warren a concluzionat că Oswald a acţionat singur, în 1979  The House Select Committee on Assassinations a sugerat că de fapt a fost vorba de o conspiraţie şi că e mai mult decât probabil că au fost mai mulţi trăgători. Într-un caz atât de complex şi senzaţional, teoria conspiraţiilor va avea viaţă lungă.

5. Moartea lui Paul Mc Cartney

Moartea lui Paul Mc KartneyDupă unele poveşti şi teorii ale conspiraţiei, -mai puţin cunoscute la noi-care au circulat spre  sfârşitul anilor 60, chitaristul trupei Beatles, Paul Mc Cartney ar fi murit în 1966. Membrii trupei, alături de managerul trupei şi alţii, au decis sa ascundă acest lucru şi au căutat pe cineva care să semene cu el la chip şi voce. Ei bine, printr-un ciudat mod s-a întâmplat cam aşa : pe de o parte, trupa şi managerul au făcut eforturi considerabile pentru păstrarea secretului faţă de presă şi fani, iar pe de altă parte au dorit ca fanii într-un fel să afle fie şi indirect acest lucru, incluzând anumite indicii subtile pe coperta albumului şi în muzica  de pe albumul Abbey Road. De exemplu pe coperta albumului se văd cei 4 Beatlesi travesand strada pe zebră dar numai Paul este desculţ şi în contratimp cu ceilalţi .Asta poate însemna ceva nu ? În ciuda negării de către  membrii trupei, fanii nu au putut să lase lucrurile aşa şi au încercat împreună să caute şi alte indicii.

4.Păcăleala aselenizării În 1978, filmul Capricorn1   arata cum se poate “fabrica” o aselenizare pe Luna. Deşi un film mediocru, a fost o   idee interesantă, care a dăinuit decenii întregi. În 2001, Fox Television a prezentat un program” Teoria Conspiraţiei: am aselenizat  sau nu ?” care a aprofundat multe discrepanţe între versiunea oficiala a aselenizării şi fotografiile luate  la faţa   locului. Unele site-uri, precum Bad Astronomy.com. are pagini întregi de argumente de contrazicere punct cu punct  a celor afirmate de Fox Television. Acum, chiar dacă există  anumite semne de îndoială   vizavi de aselenizarea  lui Apollo 11 în  1969, trebuie totuşi  să se aibe în  vedere  reuşita celorlalte de după. Şi mai   este şi problema  kilogramelor de mostre de rocă   ce au fost  aduse,  care s-a dovedit în urma   verificărilor a fi   de origine extraterestră . În 2001, când Bart Sibrel, un adept al teoriei conspiraţiei, l-a învinuit în direct pe astronautul Buzz Adrian că este un laş şi un mincinos, bătrânul de 72 de ani  i-a articulat un pumn în falcă celui ce l-a jignit.

3.Propaganda publicitară subliminală

Vi s-a întâmplat să priviţi un film şi să va vină chef să mâncaţi sau să staţi pe fotoliu privind la televizor şi să simţiţi nevoia irezistibilă  să va cumpăraţi o nouă maşină? Dacă da, vă aflaţi în faţa unui mesaj subliminal făcut prin publicitate  conform teoriei conspiraţiei.Susţinătorii ideii sunt Wilson Brian autor al cărţii “ Seducţia subliminala” şi Vance Packard autor al cărţii  “Manipulatori mascaţi”, amândoi pretinzând că mesajele subliminale, ascunse, sunt foarte  agresive şi dăunătoare. Deşi cărţile au declanşat mari luări de poziţie şi semnale de alarmă publice şi chiar o audiere în cadrul Comisiei Federale pentru  Comunicaţii, multe din cărţile depre acest subiect au fost apoi discreditate şi multe studii au arătat falsitatea acestei idei. În anii 80, două formaţii de  muzică rock şi heavy,  Styx şi Judas Priest, au fost considerate  responsabile pentru unele cazuri de sinucidere datorită mesajelor subliminale, dar audierile nu au putut dovedi nimic.Procesarea mentală subliminală  există,  este un lucru cert, dar simplul fapt că o anumită persoană primeşte ceva , un mesaj sau un clip publicitar are un efect foarte mic asupra sa. Nu există nici un avantaj inerent al mesajelor sau publicităţii subliminale faţă de publicitatea normală, nu poţi vedea mai mult într-un clip fulger decât într-o expunere de 20 de secunde. Asta susţin adversarii acestei teorii. Să nu uităm dacă tot vorbim de mesajul subliminal de mesajul transmis de formaţia Beatles prin melodia Lucy în the Sky with Diamonds, trimiţând subliminal la LSD un drog foarte la modă în acele vremuri.

2.Moartea Prinţesei Diana

În câteva ore de la moartea prinţesei Diana, pe data de 31 August 1997, într-un tunel din Paris, au şi început teoriile conspiraţiilor. Ca şi în cazul lui Kennedy, ideea că o persoană publică atât de cunoscută şi iubită ar putea fi ucisă a căzut ca un şoc. În cazul Dianei se spunea că  fetele regale mor de bătrâneţe, intrigi de curte,  indigestie, nu ucise   de şoferi beţi. Faţă de alte teorii ale conspiraţiei, aceasta  are un nume milionar care o promovează, domnul Mohamed Al – Fayed tatăl lui Dodi Al-Fayed care a fost usis odată cu Diana. Mohamed  Al-Fayed  susţine ca  “accidentul” este opera serviciilor secrete britanice, la ordinul familiei regale britanice. Deşi s-a deschis o anchetă  la cererea lui   Mohamed Al Fayed,  a concluzionat că  accidentul a fost făcut din cauza  faptului ca  şoferul băut a pierdut controlul volanului fiind tracasat de paparazzi pe motocicletă.

1. Atentatul din 11 Septembrie

11 septembrieDovezile referitoare la teoria conspiraţiei  sunt covărşitoare în ceea ce priveşte atentatul din 11 Septembrie 2001.Nu am nici o îndoială. O privire atentă arată clar că a fost o acţiune minuţios pregatită şi executată. Întrebarea este cine au fost cei care au executat-o? Osama Bin Laden şi   saudiţii au fost  o parte din conspiratori, dar ce se poate spune despre Bush şi  Dick Cheney ? Au fost consilierii preşedintelui, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld, părtaşi la conspiraţie sau  doar au înlesnit-o lăsând-o să se producă ? Spus  direct, a fost o treaba internă ? Susţinătorii teoriei conspiraţiei spun că da şi se sprijină  pe un şir  de neconcordanţe  în versiunea  oficială a atacului. Multe dintre cerinţele tehnice ale conspiraţiei au fost  demascate de către revista  Popular Mechanics iar altele  contrazise de logică. Dacă  unul dintre avioanele deturnate nu a intrat  Pentagon, aşa cum se susţine , atunci unde este zborul 77 şi pasagerii săi ?  În  Hangar 18, împreună  cu extratereştrii capturaţi la Roswell? În multe teorii ale conspiraţiilor,  incompetenţa birocratică este deseori  una din cauzele reuşitei conspiraţiei. Lucrătorii guvernamentali au fost atât  de eficienţi, pregătiţi   competenţi – cel puţin aşa rezultă-încât nu puteau să  nu greşească, dar nu au reuşit să prevină sau să ia măsuri din timp pentru contracararea atacurilor? Greu de crezut.

În  concluzie,  acte, fapte,  teorii care pot găsi oricând susţinători  detractori, cei care poate ştiu adevărul nu au niciun interes  să îl  dezvăluie, alimentând astfel teorii, ipoteze care mai  de care mai  fanteziste sau mai   aproape de realitate. Lipsa  unor dovezi certe duce la păstrarea misterului  şi dă apă la moară  amatorilor de senzaţii tari.

20 comentarii

geekacontra 13-01-2011 - 13:30

iote un exemplu de conspiratie: unul dintre cei patru beatles era unu de-i zicea „paul mc Kartney”. paul mccartney era in fapt un omul de serviciu de la z.v.

geekacontra 13-01-2011 - 13:33

si inca un zvon: marin neacsu ar fi meserias care face temeinic ce ar trebui sa faca. desigur un zvon nefundamentat.

VASILE P 13-01-2011 - 21:33

Nu iese fum fara foc .

ValVerde 14-01-2011 - 15:55

Si care din cele zece crezi d-ta ca scoate fum mai mult?

ValVerde 13-01-2011 - 21:54

D-le Neacsu,
ai sa ma crezi ranchiunos, dar lamureste-ma te rog.

Sub titlul articolului apare:

„Scris de : Marin NEACŞU”

Nu era mai corect

„Tradus de : Marin NEACSU” ????

Am citit articolul original din Live Science si marturisesc ca nu pot sa-ti gasesc contributia personala in articolul din ZV

Neascu 13-01-2011 - 22:17

Doomnule Val,
Intrebarea e adresata gresit. Mai cauta. Eu am trimis materialul si am trimis odata cu el si sursa informatiei in original, nu am pretins ca este conceptia mea. Ce scrie redactia nu intra in raspunderea mea . Dumneata daca nu ai cu cine sa te certi, uita-te mai aproape , cauta-ti rudele mai apropiate sau mai departate , verifica-ti nemurile mai bune sau mai proaste si dati-va in cap pana obositi, eu nu am timp de contre cu dumneata . Asa ca de acuma , orice ai spune considera ca vei vorbi singur.

ValVerde 14-01-2011 - 01:24

Colegi forumisti,
credeti ca parintii autorului, (pe care autorul ii respecta) ar fi mindrii de ideile exprimate in urmatorul paragraf ????

„Dumneata daca nu ai cu cine sa te certi, uita-te mai aproape , cauta-ti rudele mai apropiate sau mai departate , verifica-ti nemurile mai bune sau mai proaste si dati-va in cap pana obositi, eu nu am timp de contre cu dumneata . Asa ca de acuma , orice ai spune considera ca vei vorbi singur.”

Mache 14-01-2011 - 13:25

Probabil ca da. Bazele educatiei omului vin din familie prin cei 6-7 ani de acasa. De obicei mojicia se capatata la varste fragede va ramane lipita de om toata viata. Asa si cu autorul in cauza. Deci ce te face sa crezi ca famiglia sa ar putea prinde marlania din spusele lui?

Huhu Ciu 11-03-2011 - 15:53

Mache mojicule postarea ta te descrie perefect!

jan dinu 13-01-2011 - 23:36

Scirbossule ,care e clasamentul tau ??
Nu-i asha ca – Basescu – e primul fiind martian adus de flacara – violeta – ??
JD-USA

ValVerde 14-01-2011 - 01:29

Stimata Redactie ZV

Ia uitati-va ce spune un traducator pe care d-vstra il publicati ca autor:

” Eu am trimis materialul si am trimis odata cu el si sursa informatiei in original, nu am pretins ca este conceptia mea. Ce scrie redactia nu intra in raspunderea mea . ”

Asa sa fie???

Credeti ca autorul articolului original, Benjamin Redford, ar fi de acord??

Eu cred ca e o mare diferenta intre a „cita” sau a te „informa” dintr-un articol si a „copia” un articol.
Gresesc???

Salut 14-01-2011 - 01:55

Nu te-ai saturat de despicat (aiurea) firul in patru?

„Iată acuma şi un clasament al acestor teorii, clasament întocmit de Benjamin Radford şi publicat de Live Science.”

Daca pe ecranul tau nu apare fraza de mai sus, te anunt ca pe alte ecrane ea chiar exista. Taman la articolul despre care faci vorbire si plangaciuni de copyright. Nu ca ar fi ceva de capul articolului.

Bineinteles ca poti sa ignori postarea mea. In fond, ridicolul nu a omorat pe nimeni.

Mache 14-01-2011 - 13:28

Sigur ca ridicolul n-a omorat pe nimeni. Tu esti una din dovezili ambulante ale faptului…

un crestin 14-01-2011 - 08:03

ValVerde,
daca Benjamin Redford este de acord cu agentul FBI, Kenneth Lanning care afirma că zvonurile privind satanismul şi răspândirea sa nu se bazează pe nimic concret, greseste cu siguranta.

Uite ca si in Romania exista biserica satanica,Fiul senatoarei Placinta se declara preotul lui 1st satanic church din Bucuresti si oficiaza servicii facand pipi pe troite. A scapat usor ca daca-l vedea un taran din Oas in cel mai bun caz ramanea fara socoteli.

ValVerde 14-01-2011 - 16:07

Crestine,
mi te adresezi ca sa ma inciti, nu e asa?
Doar stii bine ce cred eu.

Ti-o mai spun odata:

Atita timp cit satanistii astia nu incalca nici o lege a Statului Roman, eu nu vad nici o diferenta intre ei si Biserica Ortodoxa, sau Catolica, sau Secta ta, sau Mahomedanism, sau Iudaism sau toate celelalte superstitii.

Asta se extinde la orice tara civilizata. Atit timp cit nici o lege laica nu este incalcata, au tot dreptul sa se inchine la o copita de tap si sa rida de simbolurile religiilor concurente.

Din punctul meu de vedere, sinteti toti egali. Risipiti o gramada de energie alergind dupa himere.

PS Ti-a scapat punctul principal al Conspiratiei No 9 (Cultele Satanice) si anume „detaliul” ca rapeau si omorau copii.
Asta e alta gisca in alta traista. Ai ceva dovezi in domeniu?

un crestin 14-01-2011 - 23:26

Aleister Crowley in Book Four:
„It would be unwise to condemn as irrational the practice of devouring the heart and liver of an adversary while yet warm. For the highest spiritual working one must choose that victim which contains the greatest and purest force; a male child of perfect innocence and high intelligence is the most satisfactory.”

ValVerde 14-01-2011 - 23:40

Crestine, care parte din NU INCALCATI LEGEA nu ai inteles-o???

Daca in exempul tau copilul e omorit ca ritual religios, sau ca perversiune sexuala, sau ca sa-i fure pantofii e total irelevant.
E o crima. Punct.

Dar daca respecta legea, nu au decit sa se inchine la orice nazbitie si sa se roage la ce vor ei, asa cum faci si tu.

ValVerde 14-01-2011 - 23:55

Continuare, crestine

cer dovezi de fapte, nu de carti „sfinte”
Nu au decit sa scrie ce vor, traim intro -tara libera. E vorba de fapte.

Daca stau si ma gindesc, nici cartile alea care iti plac tie mult nu sint prea inocente…pedeapsa cu moarte pentru adulter, violul cu acceptul parintilor, omorirea familiei pentru vina unui membru sint raspindite si vazute ca lucratura Domnului.
Ce sa mai vorbim de Sodme si Gomorra…chia nici un suflet nevinovat pe acolo?
Vreun copilas de 2-3 ani care inca nu a gustat din pacatul carnal???
Crezi ca ar trebui interzis Iudaismul si Crestinismul bazindu-ne pe barbariile din Vechiul Testament?

un crestin 15-01-2011 - 06:37

Nemernicia pe internet
Sa folosesc titlul lui Andrei Cornea din 22.

1. Compara cum isi „cinsteste” tatal nemernicul de fiu mai mic liberal si ateu al Presedintelui Ronald Reagan, Ron in cartea „My Father At 100″ si cum il cinsteste fiul adoptiv si crestin Michael Reagan.

2. Despre Sodoma si Gomora. Nu-ti face griji pentru copilasi ca aia erau homosexuali in masa , in ulita, la comun. De unde copii ? Vezi ca s-a deschis in SF primul muzeu ghei. te poti documenta.

3 In Cartea pe care eu o citesc scrie ca atunci cand carturarii si fariseii i-au adus la Iisus o femeie surprinsa chiar asupra faptului preacurviei, gata pregatiti cu pietre , Mantuitorul a hotarat: ‘Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce primul cu piatra in ea.”
Apoi s-a plecat si a scris mai departe pe pamant.
Cand au auzit ei cuvintele acestea, s-au simtit mustrati de cugetul lor si au plecat unul cate unul, incepand de la cei mai batrani…

– Femeie, unde sunt parasii tai ? Nimeni nu te-a osandit ?
– Nimeni, Doamne
– Nici eu nu te osandesc. Du-te si sa nu mai pacatuiesti.
––-
Alt exemplu este cel cu samariteanca. Sau cu Maria Magdalena.
In toate trei cazurile Iisus a fost foarte atent si plin de ingaduinta.

Dar tu ziceai ca citesti Scripturile, cum de ti-au scapat cazurile amintitte?
Vin la tine si cu si cu exemple din Vechiul, dar acum e tarziu.

Intrebarea se pune: unde era barbatul prins in preacurvie ? Ca doar n-a preacurvit femeia singura. De ce n-au adus fariseii si barbatul la judecata ?

ValVerde 15-01-2011 - 07:27

1. prea multe variabile, irelevant.
Ce are personalitatea unui fiu cu a celuilalt fiu, cine zice ca Reagan batrinul avea drepate, daca avea, cum dovedesti ca religia e cea care face diferenta etc. etc….mai pe scurt ce are sula cu prefectura.

2. Nu imi fac griji pentru copiii aia pentru ca e doar o legenda. Nu-mi fac nici o grije de cele sapte capete pe care le pierde balaurul cind se intilneste cu Fat-Frumos pe care il supara hemoroizii si e agresiv.
Ceea ce remine e invatatura dumnezeului asta din povestea ta care zice ca ar trebui omoriti toti cei care nu cred in el, IMPREUNA cu familiile lor.
De unde stii ca in Sodoma si Gomorra nu existau copii nevinovati??
Nu existau bebelusi de 6 luni??? Erau orase mari, cu multi locuitori.
De unde stii ca pruncii respectivi erau gay? Cind se defineste sexualitatea??
Credeam ca voi, crestinii indoctrinati considerati ca homosexualitatea e o alegere deliberata. La 6 luni deja facusera alegerea?

3. Citesti carti „Christian light” ???
Nu ai stomac pentru Vechiul Testament?
Te dezici de el?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult