Acasa MagazinEzoterism Topul fenomenelor neelucidate

Topul fenomenelor neelucidate

scris de Doru Dragomir
3.386 Afisari

Site-ul Live Science a făcut topul primelor 10 fenomene neelucidate ale omenirii. Bineînţeles că mai sunt şi altele, nici apariţia vieţii pe pământ nu este rezolvată, nici construcţia piramidelor nu este nici măcar explicată dar demonstrată. Aşa că lista rămâne deschisă. Să vedem însă ce a frământat, frământă şi va mai frământă mintea oamenilor de ştiinţă ?

OYN 10. Conexiunile minte-organism

Ştiinţă medicală este abia la începutul înţelegerii fenonemelor şi conexiunilor minte- organism. Efectul placebo de exemplu în unele cazuri, este o dovadă că oamenii uneori prin puterea minţii pot să îşi amelioreze efectele unei boli, crezând în acest efect, când de fapt boală în sine nu se ştie dacă a fost sau nu anihilată. Apariţia unor procese încă necunoscute la nivelul corpului uman este de departe unul din cele mai ciudate şi incitante subiecte medicale.

 9.Puterile paranormale şi percepţia extrasenzoriala

Acest fenomen merită a fi în primele 10 fenomene neexplicate, fie şi numai prin faptul că mulţi nici măcar nu cred în aceste puteri extrasenzoriale ale unor oameni. Mulţi oameni cred că intuiţia (care apare şi ea pe locul 3 ) este tot o formă a puterii psihice, un mod de a accede în viitor prin explorări mentale. Cercetătorii au verificat şi testat unii oameni care susţineau că deţin puteri psihice dar rezultatele obţinute sub control ştiinţific au fost neconcludente sau negative.Unii au spus că aceste capacităţi nu pot fi testate sau din anumite motive sunt diminuate sau blocate de prezenţa scepticilor sau oamenilor de ştiinţă, fiind influenţate de câmpuri energetice negative. Oricum, până la oră actuală ştiinţa nu se poate exprimă vizavi de aceste puteri paranormale.

 8. Tunelul morţii sau lumea de dincolo în moartea clinică

Oamenii care au fost la un pas de moarte au raportat în multe cazuri experienţe mistice variate, din care cele mai dese sunt trecerea printr-un tunel, o lumina liniştitoare, întâlnirea cu cei dragi dispăruţi, o stare de pace şi linişte, fapte care sugerează viaţă dincolo de moarte. Deşi aceste experienţe şi relatări au fost atât de profunde, nimeni nu s-a întors “ de dincolo” cu dovezi clare ale existenţei unei lumi dincolo de moarte. Cei mai sceptici spun că e vorba de halucinaţii, sau de anumite traume ale minţii, de vreme ce nu există nimic ştiinţific care să demonstreze aceste trăiri sau să demonstreze dacă ele sunt cu adevărat aspecte “din lumea cealalalta”

 7. OZN-urile

Fără îndoială că există OZN-uri, începând cu corpuri zburătoare până la meteoriţi, văzute şi demonstrate în unele cazuri. Dar dacă aceste lumini sau corpuri pe cer sunt nave spaţiale ale altor fiinţe extraterestre, este cu totul altceva. Având în vederea distanţele dintre Pământ şi celelalte planete din Univers, acest scenariu, această ipoteză este puţin probabilă. Totuşi, deşi unele apariţii ale OZN-urilor au fost explicate, altele rămân încă necunoscute şi neexplicate.

 6.Fenomenul deja-vu

Deja – vu, este un termen francez care defineşte o stare distinctă şi misterioasă de trăire a unui fenomen a două oară, că şi când l-ai mai “vazut”. O femeie intră într-o clădire de exemplu, într-un loc în care nu a mai fost niciodată şi are sentimental că ceea ce vede îi este cunoscut, chiar familiar. Unii atribuie acest fenomen unor experienţe psihice sau unor amintiri intempestive ale unei vieţi anterioare. La fel că şi în cazul intuiţiei, oamenii de ştiinţă pot încerca unele explicaţii de suprafaţa, dar cauza şi natură acestor fenomene ramane inexplicabilă.

 5.Fantomele

FantomeDe la apariţia show-uli NBC ”Mediumul” bazat pe piesa Macbeth a lui Shakespeare, spiritele celor morţi au făcut o lungă carieră în cultură şi folclorul popoarelor.Bineînţeles, subiectul este vechi, se trage din neguţa timpurilor, dar nu a fost atât de dezbătut.

Mulţi oameni au spus că au văzut fantome, sau umbre sau stafiile unor oameni dragi decedaţi, dar existenţa reală a unor astfel de corpuri este evazivă în ciuda atâtor relatări “sincere” a unor astfel de declaraţii de viziuni, fotografieri sau chiar comunicări cu fantomele. Unii căutători de fantome speră să vină cândva cu dovada irefutabilă care să ridice misterul.

 4.Dispariţiile misterioase

Oamenii dispar din cauze diverse. Mulţi sunt fugari, oameni care se ascund de cineva, alţii mor în accidente, alţii sunt ucişi, ascunşi îngropaţi şi nu se mai ştie nimic de ei, dar mulţi sunt găsiţi. Nu la fel se poate spune şi despre unele dispariţii cu adevărat misterioase. De la echipajul navei “ Marie Celeste” până la Jimmy Hoffa, Amelia Earhart şi Natalee Holloway, se pare totuşi că unii au dispărut fără urmă. Când persoanele disparute sunt găsite, aceasta se datorează muncii de poliţie, a investigatorilor, mărturiilor, mărturisirilor, sau accidental, dar nu datorită detectivilor paranormali. Dar când lipsesc orice urme ale dispariţiilor, acestea raman nerezolvate în ciudă oricăror investigaţii.

 3. Intuiţia

IntuitionFie că o numim “presentiment” ,al şaselea sau oricum altfel, toţi am trăit un asemenea simţământ, măcar odată . In unele cazuri, senzaţiile prevestitoare au fost greşite(de cate ori, mergând cu avionul de exemplu, in timpul unor turbulente, nu ati avut “sentimentul” ca nu veţi ajunge întregi pe pământ, fără a se adeveri tostusi ). Psihologii spun ca uneori unii oameni cunosc anumite lucruri, fapte care se petrec apoi, fără a spune de unde au ştiut sau cum anume au ştiut. Aceste cazuri de intuiţie sunt greu de dovedit sau de explicat.

 2.Yeti Omul Pădurilor (omul maimuţă)

YetiDe ceva decenii încoace, oamenii au spus ca au văzut fotografiat filmat, apariţii ale unor oameni , de înălţimi considerabile, păroşi, numiţi in mod diferit, funcţie de locul in care au fost văzuţi, fie Bigfoot, fie Yety, fie Sasquash. In ciuda atâtor relatări a largei zone de răspândire, pana in prezent nu a fost găsit nicăieri un corp al unui astfel de om . Nimeni nu a capturat sau ucis un astfel de exemplar nu -a găsit nici unul omorât accidental sau decedat de moarte buna In lipsa celor mici dovezi cum ar fi dinti, oase, orice relatare este neconcludenta. Atata timp cat nu exista o dovada concreta, stiinta nu poate dovedi acest fenomen, ca si faptul monstrul din Loch Ness exista .

 1.Zumzetul din TAOS

CASA TAOS

CASA TAOS

Unii locuitori turişti micii localităţi Taos din New Mexico, au fost deranjaţi de ani de zile de un zgomot, un zumzăit miesterios si slab, de joasa frecventa care se aude in aer uneori. In mod ciudat, numai 2% din locuitori au detectat si s-au plans de acest zgomot. Unii cred ca este datorat unei acustici neobişnuite, alţii dau vina pe o isterie sau cine ştie ce fenomene secrete cu un scop sinistru. Indiferent cum a fost definit sau descris, ca un zumzăit, vâjâit, bâzâit, de origine, psihica,naturala sau supernaturală, nimeni nu a fost in stare sa determine cauzele sau originile acestui zgomot.

Acestea sunt cele 10 fenomene considerate de site-ul Live Science cele mai ciudate fenomene neexplicate. Pe langa acestea s -ar putea enumera si Triunghiul Bermudelor, saltul genetic de la maimuţă la om, religia, previziunile lui Nostradamus, megaliţii din România sau alte ţări ,Insula Paştelui, civilizaţia Maya, a atlanţilor, apariţia vieţii pe pământ, Revoluţia din Decembrie, apariţia si dezvoltarea clasei politice romanesti , legile lui Boc, Votarea in Parlamentul Romaniei si multe altele.


3 comentarii

Morkova Vesela 12-01-2011 - 01:47

IACA MISTERU NEAMULE ! (acestea 10 plus misterul gainii care a trecut soseaua sa le lasam neelucidate)

DE CE LIMBA LATINA ESTE ATAT DE ASEMANATOARE CU LIMBA ROMANA, SI ACEASTA INCA INAINTE DE INTEMEIEREA ROMEI?

Sa vedem ce zice Britanica… “Se crede ca Limbile europene, aproape universale in Europa, s-au format in zona terenurilor loess din Ucraina, poate in zona Dunarii din Panonia, unde solurile erau usor de defrisat si cultivat in vremurile vechi”.

Nu va lasati inselati de numele “Ucraina” deoarece nu era nici o urma de rusi in zona pentru inca multe mii de ani. [BRITANICA] nu foloseste numele concrete de Moldova, sau Basarabia, ci termenul generic de “Ucraina” care este inselator. Istoria ulterioara a acestor locuri va fi istoria poporului romin antic, dar [BRITANICA] foloseste un nume legat de rusi, care nici nu existau ca factor activ in zona.

Prin aceasta pozitie unica a Daciei strabune, de izvor uman si lingvistic al Europei, limba romina de azi este central pozitionata in Europa, avind legaturi intime cu toate celelalte limbi europene. Daca exista o limba europeana bogat reprezentata in toate celelalte limbi europene la nivel de vocabular si gramatica, aceasta este limba romina. De aici provine marea greseala a DEX- ului care vede limba romina ca un ghiveci lingvistic european, provenit din latina, limbi germanice, limbi slave, etc. pe cind de fapt toate celelalte limbi europene provin din limba romina, care cu multe mii de ani in urma era limba majora europeana.

Ei, ce zici?

ValVerde 12-01-2011 - 05:15

Mda…teoria ta se situeaza undeva intre OZN-uri si Yeti…cam la fel de plauzibila ca fantomele si puterile paranormale…

curiosul 12-01-2011 - 09:19

Teoria nu este noua , exista un dram de adevar in ea , in sensul ca s-a constatat in urma unu studiu lingvistic ca limba romana este intr-adevar cea mai apropiata de toate limbile europene , cea mai accesibila si romanii sunt prin vocabular , pronuntie, fonetica si gramatica cei mai apti sa invete si sa aprofundeze orice limma europeana . Cu alte cuvinte limba romana ar f cea mai accesibila oricarei alte tari limbi sau popor. Nici esperando limba formata artificial cu are calitatile limbii romane in acets sens. DE CE ? ASTA E INTREBAREA , CINE A FOST INAINTE , OUL SAU GAINA ? Se pare ca neamul tracilor a fost mult mai extins decat se spune si dacii constituiau inima acestui neam. Nu dacii au preluat limba latina ci latina se trage din limba dacilor .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS