Acasa MagazinEzoterism Vineri 13, la bordul zborului 666 cu destinaţia HEL

Vineri 13, la bordul zborului 666 cu destinaţia HEL

scris de L.M.
7 afisari

Pentru călătorii superstiţioşi, îmbarcarea într-o zi de vineri 13 la bordul unei curse cu indicele 666 şi cu destinaţia HEL(sinki) – hell înseamnă iad în limba engleză – ar părea un veritabil coşmar, însă nu şi pentru pasagerii cursei finlandeze Finnair AY666 spre capitala Finlandei, o cursă, de altfel, fără locuri libere, conform Associated Press.

„Am glumit între noi pe seama acestor coincidenţe”, a comentat veteranul pilot Finnair Juha-Pekka Keidasto, cel ce va conduce aeronava Airbus A320 de la Copenhaga la Helsinki. „Eu nu sunt un om superstiţios. Pentru mine totul este o simplă coincidenţă”, a adăugat el.

Cursa aeriană zilnică AY666 între Copenhaga şi Helsinki s-a desfăşurat de două ori în acest an într-o zi de vineri 13.

Alte companii aeriene, aşa cum este Scandinavian Airlines, iau astfel de superstiţii în serios şi nu au un rând de scaune cu numărul 13 la bordul aeronavelor.

„Acum mai puţin de 100 de ani numărul 13 nu avea astfel de conotaţii sinistre. Semnificaţia lui este chiar nouă în nordul Europei”, explică Ulo Valk, profesor de folclor comparat la Universitatea din Tartu, Estonia.

În plus, meteorologii asigură că pasagerii cursei 666 spre HEL vor avea parte de un zbor calm, fără tulburenţe, deasupra Mării Baltice. „Dacă vor exista totuşi pasageri care se vor simţi neliniştiţi în legătură cu acest zbor de azi, echipajul le stă la dispoziţie pentru a-i linişti”, a ţinut să precizeze căpitanul Keidasto.

1 comentariu

Ereticul 13-09-2013 - 16:43

In aceeasi ordine de idei, multe hoteluri / cladiri din Asia nu au etajul nr. 4 (cifra care in chineza si japoneza suna asemanator cu cuvantul moarte si se considera de rau augur).
In privinta Finnair, turcii (Turkish Airlines) le sunt net superiori la toate capitolele. Doua scurte escale pe aeroportul din Helsinki m-au determinat sa ajung la o concluzie trista pentru noi, europenii: dintre toti stewarzii Finnair inghesuiti la fumoar, singurii decenti erau negroteii. Personalul navigant alb excela in tatuaje, frizuri si piercinguri pe care cu greu cred ca alte companii aeriene le-ar fi acceptat …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult