Acasa MagazinEzoterism Zodia Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Zodia Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

scris de Șt. C
156 afisari

La data de 22 decembrie, se face trecerea în semnul zodiacal Capricorn din zodiacul clasic european, care reprezintă și a 10-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii). Acest semn zodiacal se încheie la 20 ianuarie.

capricorn-horoscopCei care fac parte din zodia Capricorn au un puternic simț al moralității și rigurozității, acestea fiind două dintre calitățile pe care își bazează preceptele despre lume și viață. Respectă ierarhiile sociale și cer și celorlalți respectarea cu sfințenie a acestora, potrivit site-ului eastrolog.ro.

Zodia Capricorn este o zodie feminină, de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn. În mitologia romană, Saturn reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Simbolizează disciplina, responsabilitatea, eficiența, perseverența și răbdarea.

În cadrul zodiacului, semnul Capricornului este opus Racului, care își canalizează toată atenția asupra familiei, în timp ce Capricornul este preocupat mai mult de statutul social.

Cel născut în Capricorn, aparent rezervat și rece, este timid și sensibil, pasionat de tot ceea ce îl înconjoară. Își cunoaște cu exactitate locul pe care trebuie să îl ocupe în societate și depune toate eforturile pentru a-l ocupa. Știe să acorde respectul cuvenit, dar relațiile sale au un anume subiectivism, ele fiind fie de supunere necondiționată, fie de inflexibilitate. Standardele sale de viață sunt contradictorii: predominante în ceea ce privește viața materială și insignifiante în domeniul sentimental.

Piatra mistică — onixul
Ziua norocoasă — sâmbăta
Numerele norocoase — 2 și 8
Culori norocoase — verde închis
Simțul cel mai bine dezvoltat — pipăitul

Alimentele benefice: dieta sa trebuie orientată spre rădăcinoase, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ (cartofi, morcovi), alimente de culoare închisă spre negru: ridichi, cireșe, stafide etc.

Bărbatul Capricorn este timid, dar puternic și dur, de o tenacitate deosebită. Acest nativ trăiește în permanență la limita puterilor sale și niciodată nu cere ajutor. Destul de rezervat în manifestările sale sentimentale, nu e nici pe departe un romantic. Este sensibil și are nevoie nativ de liniște și armonie. În varianta negativă, bărbatul Capricorn devine, cu timpul, irascibil, încăpățânat și intolerabil.

Femeia Capricorn este sobră și rezervată. Este capabilă să folosească eficient tot ceea ce vede, aude sau învață, pentru a-și atinge scopul propus și nu se lasă învinsă de diverse obstacolele, potrivit www.venus.org.ro. Este muncitoare și un bun organizator, având încredere în forțele proprii. Este ambițioasă, hotărâtă și perseverentă, calități care nu îi diminuează simțul prudenței. Întotdeauna găsește ceva frumos pentru a adăuga imaginii sale, reușind să nu treacă neobservată. Ajutorul ei este întotdeauna binevenit, căci cel mai adesea este calificat și bine intenționat. Își crește copiii cu multă dragoste și grijă, încercând să le inoculeze puțin din tenacitatea care o caracterizează, scrie site-ul venus.org.ro.

Copiii născuți în zodia Capricorn sunt inteligenți, au o fire bună și miloasă, motiv pentru care se solidarizează repede cu cei defavorizați într-un sens sau altul, încercând să-i ajute în mod eficient. Le place natura și sunt pasionați de sporturile în aer liber. Într-un grup, au tendința de a prelua comanda și chiar de a exercita o anumită autoritate asupra celorlalți copii, după cum menționează www.copilul.ro. Sunt conștiincioși, responsabili și sensibili și pun foarte mult preț pe impresia făcută celor din jurul său. Vor reuși să se descurce singuri în viață de la o vârstă precoce. Știu să își asume responsabilități și să își poarte singuri de grijă. Armele redutabile ale copiilor născuți în Capricorn sunt excelentul simț de organizare, stăpânirea de sine și dorința de autodisciplină.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) — Taur, Fecioară
Bună (80%) — Pești, Scorpion
Delicată, riscantă (60%) — Berbec, Balanță
Dificilă, dar interesantă (50%) — Rac
Nerecomandabilă (10%) — Vărsător, Săgetător

Personalități de pe mapamond născute în zodia Capricorn: Johannes Kepler, Ioana d’Arc, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Henri Matisse, Anne Bronte, Ava Gardner, Joan Baez, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Janis Joplin, Adriano Celentano, Kevin Costner, Michael Schumacher, Stipe Mesic, Adolf Windaus, Humphrey Bogart, Annie Lennox, Donald J. Russell, Victoria Principal, Jason Marsden, Lorenzo de Medici, Robert Duvall, Umberto Eco, Nicolas Cage, Lara Fabian.

Personalități din România născute în zodia Capricorn: Mihai Eminescu, Horia Deleanu, Matei Alexandru, Mihai Stoian, Rodica Negrea, Doina Melinte, Nicolae Kirculescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Vasile Crăiță Mândră, Sanda Ladoși, Nicolae Linca, Ștefan Cacoveanu, Ioan Alexandru, Vasile Boerescu, Nicolae Țic, Gheorghe Dinică, Emil Brumaru, Emil Gârleanu, Romică Țociu, Emmanuel Pache-Protopopescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult