Acasa MagazinEzoterism Zodia Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Zodia Gemeni (22 mai – 21 iunie)

scris de L.M.
172 afisari

Zodia Gemeni din zodiacul clasic european reprezintă a 3-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 mai, încheindu-se pe 21 iunie.

Zodia Gemeni

Zodia Gemeni

Guvernată de planeta Mercur, care în mitologie reprezintă mesagerul zeilor, este o zodie masculină de aer, duală, predominant intelectuală, mentală.

Gemenii sunt originali, vor să facă totul în stil propriu, dovedindu-se uneori dificili pentru ceilalți. Interesele lor sunt multiple și diverse, pentru că aproape totul le atrage atenția, chiar dacă doar pentru o scurtă perioadă de timp. Sunt atât de curioși, încât vor să știe și să experimenteze tot ce se poate într-o viață de om,.

O mare parte din cei născuți sub acest semn zodiacal au îndeletniciri în care scrisul, corespondența, transmiterea sau schimbul de idei au rol important. Sunt ușor de recunoscut după abilitatea de care dau dovadă în conversație. Sunt atrași de societate și le place să fie înconjurați de mulți oameni, în fața cărora să strălucească.

Secretomania și totala lipsă de încredere în semeni lucrează de obicei în defavoarea lor și reprezintă trăsături de caracter de care ar trebui să se debaraseze. Nestatornici uneori, agitați alteori, luptători pentru dreptate și risipitori ai propriilor energii, Gemenii au un defect specific acestei zodii — sunt prea schimbători. Sunt ușor de influențat, mai ales dacă se folosește ca armă amabilitatea.

Piatra mistică — agata
Ziua norocoasă — miercuri
Numerele norocoase — 5 și 9
Culori norocoase — albastru, galben
Simțul cel mai dezvoltat — mirosul
Alimente benefice — mazărea, fasolea cu bobul lat, morcovii, nucile, dar mai ales migdalele, alunele și arahidele

Bărbatul născut în zodia Gemeni este un nonconformist al cărui scop este să se facă plăcut celor din jur, în special sexului opus. Jovialitatea lui este de obicei numai aparentă, menită să ascundă un temperament dur și egoist. Face totul pentru a inspira încredere, dar în general nu este statornic și nici fidel. Amabilitatea lui poate fi doar o mască a unei firi foarte dure și realiste. Îi place să zboare din floare în floare.

Femeia născută în zodia Gemeni este inteligentă și ingenioasă, cu talent pentru literatură. Știe să se pună în valoare prin conversație, dar și prin vestimentație. Se descurcă de minune în orice context social. Poate juca perfect rolul femeii fatale, trecând fulgerător de la rolul femeii ascultătoare și pline de adorație, la cel de intelectuală sofisticată. Este indicat să își dezvolte liniștea interioară, autodisciplina și să își canalizeze acțiunile către un scop precis. Nu este o gospodină înnăscută, dar este atașată căminului. Își aranjează foarte bine casa și face față cu succes obligațiilor sale familiale, fără a-și neglija profesia.

Copilul din zodia Gemeni este plin de energie, foarte curios și are, în general, o dispoziție amabilă și binevoitoare, prezența lui fiind agreabilă. Comunicarea este una dintre calitățile sale evidente. Se adaptează cu ușurință în relațiile cu adulții și situațiilor a căror parte sunt, dăruindu-se cu totul deopotrivă. Memoria lui este excelentă, motiv pentru care ceea ce a însușit nu va pierde niciodată. Având o minte ageră, are nevoie în mod constant de stimulare. Are talente mai în toate domeniile și ca urmare învățarea unei meserii nu va fi niciodată o problemă de aptitudini, ci una de alegere.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Gemeni, Balanță, Vărsător
Bună (80%) — Leu, Berbec
Riscantă (60%) — Fecioară, Pești, Săgetător
Dificilă (20%) — Capricorn, Scorpion
Nerecomandabil (10%) — Rac, Taur

Personalități de la noi născute în zodia Gemeni: Vladimir Streinu, Nicolae Ulieru, Șerban Marinescu, Medeea Marinescu, Nicolae Tomazoglu, Mircea Cărtărescu, Monica Anghel, Ion C. Brătianu, Ion Antonescu, Dan Iordăchescu, Mugur Mihăescu, Cătălina Cristea, Valentin Uritescu, Rodica Mureșan, Ion Rațiu, Jana Gheorghiu, Ileana Cotrubaș, Loredana Groza, Mariana Buruiană, Liviu Papadima, Cornel Coman, Ștefan Agopian, Virgil Ogășanu.

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Gemeni: Laurence Olivier, Joan Collins, Priscilla Presley, Queen Victoria, Bob Dylan, Stevie Nicks, Peggy Lee, John Wayne, Isadora Duncan, Vincent Price, Henry Kissinger, Kylie Minogue, Ian Fleming, LaToya Jackson, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Angelina Jolie, Anna Kournikova, Nancy Sinatra, Frank Lloyd Wright, Natalie Portman, Johnny Depp, Jacques-Yves Cousteau, Anne Frank, Helen Hunt, Joyce Carol Oates, Venus Williams, Paul McCartney, Paula Abdul, Anne Murray, Nicole Kidman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult