Acasa MagazinEzoterism Zodia Pești (19 februarie – 20 martie)

Zodia Pești (19 februarie – 20 martie)

scris de L.M.
84 afisari

Zodia Peștilor, ultima pe cercul zodiacal clasic european (care cuprinde 12 zodii), începe de pe 19 februarie și se încheie pe 20 martie.

Zodia Peștilor este un semn de apă, mobil, feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter și Neptun. Simbolul care marchează acest semn — cei doi pești înotând în direcții diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Pești.

O primă categorie de persoane sunt firi liniștite, lineare, fără ascunzișuri. În general, acești nativi se lasă duși de „firul apei”, neopunându-i nici o rezistență. Au înclinații native pronunțate spre inerție și stagnare, cu izbucniri determinate doar de situații conjuncturale.

Cea de-a doua categorie o reprezintă persoanele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar și răzbunătoare.

Zodia Pești face parte din triunghiul zodiilor de Apă, alături de Rac și de Scorpion. Acestea sunt caracterizate de sentimente schimbătoare și puternice. Peștii sunt poate cei mai alunecoși și mai duali. Simbolul care marchează acest semn — cei doi pești înotând în direcții diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Pești, potrivit www.eastrolog.ro.

Natura i-a înzestrat pe cei născuți sub acest semn zodiacal cu minte ageră și memorie excelentă. Intuiția și inteligența sunt două trăsături de caracter care le întăresc sistemul de apărare împotriva elementelor care le pot bulversa viața. Cei născuți în zodia Pești manifestă un interes deosebit pentru viața socială. Sunt mondeni, au o capacitate deosebită de a lega prietenii și de a le păstra. Nu se folosesc niciodată de amicii lor în afaceri, păstrează mereu o aparență de decență, amestecând cu mare artă utilul cu plăcutul. Utilul rămâne însă de cele mai multe ori în plan secund, plăcutul răspunzând mai mult trăsăturilor lor de caracter.

Piatra mistică — ametistul
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 5 și 9
Culori norocoase — galben și oranj
Simțul cel mai dezvoltat — gustul
Alimente benefice — lichide, băuturi și alimente calde, carne de pui și pește, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lămâi și portocale.

Bărbatul născut în zodia Peștilor are o fire impresionabilă și sensibilă, iubește casa și familia și dă dovadă de un puternic tradiționalism. Mulți au ambiții mari, dar nu și mijloacele de a le duce la bun sfârșit. Foarte demni, rafinați, politicoși și prudenți, nativii din această zodie vor alerga în viață după tot ceea ce cred ei că reprezintă împliniri ale acestor calități. Sunt părinți toleranți și puțin absenți. Preferă să le facă daruri decât să le facă morală.

Femeia născută sub semnul Peștilor este o ființă sensibilă și fragilă. Nu este foarte ambițioasă, dar i se poate întâmpla să facă o frumoasă carieră în domeniul artistic. În general, viața îi rezervă o existență discretă, la care nu ar renunța decât pentru un rol de vedetă. În viața de familie, chiar dacă nu este o supergospodină, este o femeie perfect adaptată căminului, potrivit www.venus.org.ro. Iubește copiii, pentru că și în ființa ei se ascunde o ființă vulnerabilă. Copiii o iubesc nu doar pentru că îi răsfață, ci și pentru că știe drumul spre mintea și sufletul lor.

Copiii născuți în zodia Peștilor sunt dependenți de afecțiunea cu care sunt tratați. Cer să fie răsfățați și suferă dacă sunt uitați sau neglijați. Nu sunt copii foarte activi. Preferă să stea în casă și să citească, pentru că lectura le deschide o lume de basme și istorii fantastice care le hrănește imaginația. Sau pot deveni dependenți de televizor sau fani ai jocurilor pe calculator, care le creează o realitate virtuală. Sunt deseori mai concentrați pe instinctele lor decât pe logică și sunt mai interesați de vise decât de viața reală, după cum menționează www.copilul.ro. Cei mai mulți copii ai acestei zodii se dovedesc foarte talentați la desen, pictură, muzică, dans, teatru. Chiar dacă nu vor face carieră, deși mulți sunt înzestrați excepțional, arta le va împlini o dimensiune sufletească și le va da încredere în forțele proprii. Cea mai frumoasă calitate este mila, iar cel mai mare defect inconstanța.

Compatibilitate cu alte zodii
Foarte bună: Rac, Scorpion
Redusă, dificilă: Gemeni, Fecioară, Săgetător
Foarte bună pe plan profesional: Săgetător
Foarte bună pe plan emoțional: Gemeni
Foarte bună pe plan financiar: Berbec
Foarte bună pe plan spiritual: Scorpion, Vărsător
Dificilă, dar interesantă — Fecioara
Nerecomandabilă — Berbec

Personalități de la noi născute în zodia Pești: Mircea Eliade, I.L. Caragiale, Ion Caramitru, Horia-Roman Patapievici, Ernest Maftei, Maria Ploae, Vlad Zamfirescu, Marga Barbu, Nicolae Stoica de Hațeg, Justinian Marina, Ion Iliescu, Teodor Meleșcanu, Marian Vanghelie, Nicolae Gh. Lupu, Grigore Alexandrescu, Radu Cioculescu, Eugen Barbu, Mircea Malița, Leonida Gherasim, Doina Ciurea, Dan Bălteanu, Doru Ana, Andreea Spătaru, Oana Andoni, Dan Negru, Ion Besoiu, Mircea Badea, Florin Răduciou, Mihai Neșu.

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Pești: Enrico Caruso, Albert Einstein, Victor Hugo, C. Goldoni, G.F. Handel, Fr. Chopin, M. Ravel, Michelangelo, Smokey Robinson, Kurt Cobain, Cindy Crawford, Andrew Shue, Peter Strauss, Robert Altman, Sidney Poitier, Ringo Starr, Elisabeth Taylor, Ursula Andress, Sharon Stone, Rihanna, Bruce Willis, Eva Longoria, Tiziano Ferro, Jennifer Love Hewitt, Alan Rickman, William Baldwin, Drew Barrymore, Kenneth Williams, Kyle MacLachlan, Steve Irwin, Peter Fonda, Steven Jobs, George Harrison, Harry Belafonte, Ron Howard, Jack Davenport, Jon Bon Jovi, David Faustino, Miranda Richardson, Andy Gibb, Eva Mendes, Juliette Binoche, Emmanuel Lewis, Chuck Norris, Liza Minnelli, James Taylor, M. Gorbaciov, Dino Zoff, Boniek, Sepp Maier, George Washington.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult