Acasa Magazin Iata cum alegi un tocator de crengi potrivit pentru activitatea ta!

Iata cum alegi un tocator de crengi potrivit pentru activitatea ta!

scris de Misu Andrei
381 afisari

Atunci cand administrezi o gradina de mari dimensiuni sau o livada, cea mai eficienta solutie pentru eliminarea surplusului de vegetatie si pentru reciclarea acestuia si producerea ingrasamantului natural este reprezentata de un tocator crengi.

Fiecare utilaj si accesoriu pe care il folosesti periodic sau in activitatea de zi cu zi va fi ales, evident, in functie de necesitatile pe care le ai si de volumul de lucru pe care trebuie sa il acoperi. Din aceasta perspectiva, ai putea opta pentru un tocator crengi de dimensiuni reduse, care-ti va usura extrem de mult munca in gradina cand vrei sa cureti pomii, arbustii si gazonul.

De asemenea, ai putea alege un tocator crengi cu capacitate mare de tocare si putere mare, care sa fie potrivit pentru crengi mari sau chiar busteni de mici dimensiuni.

 

Cateva caracteristici importante ale tocatoarelor de crengi

– Tipul de alimentare. Din acest punct de vedere, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de alimentare pe care le poate folosi acest dispozitiv: alimentarea cu combustibili fosili si alimentarea cu energie electrica.

Un model electric va fi potrivit pentru maruntirea resturilor vegetale din gradina (iarba, frunze, resturi de arbusti si crengute subtiri). Puterea unui astfel de model este mai mica, iar unul dintre marile dezavantaje este ca va trebui sa il conectezi la o sursa de alimentare cu electricitate, motiv pentru care raza de actiune nu va fi foarte mare. Pe de alta parte, motorul are o functionare mai silentioasa, iar tocatorul de crengi va fi mai prietenos cu mediul inconjurator.

In cazul in care ingrijesti o suprafata importanta, un model electric nu va face fata. Vei avea nevoie de mobilitate si o putere mai mare de procesare a resturilor vegetale. Din acest motiv, varianta potrivita pentru tine va fi un model cu motor in 4 timpi pe benzina.

– Metoda de maruntire. Din acest punct de vedere, poti opta pentru un model cu impact sau un model cu strivire. Modelele clasice sunt cele care sectioneaza resturile vegetale cu ajutorul unei lame rotative, iar unul dintre dezavantajele acestei metode este zgomotul produs pe parcursul utilizarii.

Spre deosebire de modelele cu lame rotative, un dispozitiv cu turbina va zdrobi materialul lemnos introdus si va produce resturi ce pot fi utilizate ca ingrasamant sau ca protectie pe timp de iarna pentru tuberculi si radacini.

– Puterea motorului. Multe tocatoare de crengi pentru utilizare ocazionala se incadreaza intre 2.000 si 3.000W (2,7 – 4 cai putere), iar aceasta putere va fi suficienta pentru a marunti resturile vegetale si ocazionalele crengute de la arbustii tineri. In functie de caracteristicile gradinii tale, poti alege si un tocator crengi de peste 5 cai putere, insa trebuie sa stii ca motorul va functiona cu benzina.

De unde poti sa il achizitionezi?

Atunci cand vrei sa profiti de cele mai bune oferte si vrei sa te bucuri de cel mai bun raport calitate-pret, poti cauta un tocator crengi pe Autoline.ro. In sutele de anunturi listate pe Autoline, vei putea gasi modele noi sau la mana a doua incepand cu cativa cai putere pana la utilaje autopurtate de sute de cai si o capacitate de procesare a masei lemnoase de zeci de metri cubi pe ora!

In plus, daca vanzarea directa nu te avantajeaza, poti opta pentru inchirierea unor utilaje sau poti participa la o licitatie. Printre marcile care se regasesc in oferta Autoline se numara si GreenMech, Stiler, Jensen, Doppstadt, Teknamotor, TP, Vermeer sau Ventura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult