Acasa Magazin Istoria Cimitirului Izvorul Nou, cu care colaboreaza firmele de servicii funerare din sectorul 3

Istoria Cimitirului Izvorul Nou, cu care colaboreaza firmele de servicii funerare din sectorul 3

scris de Misu Andrei
454 afisari

O firma profesionista de pompe funebre care deserveste cartiere precum Balta Alba, Dristor, Muncii sau Titan nu ofera doar cele mai bune produse si servicii funerare in sectorul 3, ci trebuie sa furnizeze clientilor sai si informatii valoroase.

Acestea tin fie de ajutorul de inmormantare / deces, documentatia preliminara necesara inhumarii, plata pensiei neincasate a pensionarului decedat, despagubirile in caz de deces prin accident de munca, fie de Legea funerara aflata in vigoare.

Totodata, o firma de servicii funerare sector 3 trebuie sa puna la dispozitia clientilor si lista completa a bisericilor si cimitirelor cu care colaboreaza. Tocmai din acest motiv, in articolul de fata, specialistii de la Casa Bucur din Capitala ne-au furnizat cateva informatii interesante despre unul dintre cele mai vechi cimitire din Bucuresti, Izvorul Nou.

Acesta este situat in cartierul Dristor, mai exact pe Drumul Murgului nr. 47, avand urmatorul program: luni, marti si miercuri 8.30-16, joi 8.30-18, vineri 8.30-14, sambata 9-14 si duminica inchis.

Conform datelor preluate de la casa de servicii funerare din sectorul 3 sus-numita, tariful anual pentru intretinerea unui loc de 3 metri patrati este de 60 de lei. Pentru a ajunge in vecinatatea acestuia, trebuie sa coborati fie la statiile de metrou Dristor 1 sau Dristor 2, fie in statia tramvaielor 23 si 27 sau a autobuzului 330.

Capela Cimitirului Izvorul Nou, sfintita in urma cu doi ani

Aceeasi firma de servicii funerare din sectorul 3 mentioneaza ca, in luna iulie 2018, capela Cimitirului Izvorul Nou a fost resfintita, fiind stropita cu agheasma dupa finalizarea lucrarilor la fatada respectivului lacas de cult. Slujba a fost savarsita de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul.

Cu aceasta ocazie, capelei i s-a adaugat un nou hram, pe langa cel al Sfantului Ioan Botezatorul, pe care il detinea inca de la constructia sa, din anul 1900. Este vorba despre hramul Sfintilor Mucenici Epictet preotul si Astion monahul.

„Sunt fericit sa slujesc intr-una dintre cele mai ingrijite biserici din cimitirele Bucurestiului, unde preotii ii cheama pe credinciosi nu doar sa aprinda o lumanare, ci mai ales sa participe la Sfanta Liturghie, slujba cea mai importanta pentru iertarea pacatelor”, declara la acea vreme Parintele Timotei.

Conform casei de servicii funerare din sectorul 3, Cimitirul Izvorul Nou a fost ridicat in anul 1895, in locul fostei mahalale Dudesti-Cioplea, preluand denumirea de la biserica din apropiere, numita Biserica Izvorul Nou dintre Vii. Cinci ani mai tarziu, a fost ridicata si capela cimitirului, care de-a lungul timpului a trecut prin mai multe restaurari. „Pentru ca, in ultima perioada, biserica a fost impodobita la exterior asa cum fusese impodobita si la interior, aceste lucrari au fost binecuvantate cu agheasma si rugaciune, multumindu-i lui Dumnezeu”, a mai spus la vremea respectiva Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Casa Bucur ofera servicii funerare in sectorul 3, dar si in celelalte sectoare ale Bucurestiului si in imprejurimi, avand program non stop. Printre serviciile funerare pe care le ofera se numara imbalsamare / tanatopraxie, transport funerar, inhumare / incinerare, dar si repatriere decedati si consultanta funerara predeces.

Articol realizat prin colaborare cu iAgency.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult