Acasa MagazinLife „Particula lui Dumnezeu” îl lasă pe Stephen Hawking fără 100 de dolari

„Particula lui Dumnezeu” îl lasă pe Stephen Hawking fără 100 de dolari

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Celebrul om de ştiinţă Stephen Hawking a pus un pariu pe 100 de dolari că particula Higgs, cunoscută cu numele „particula lui Dumnezeu”, nu va fi descoperită.

Stephen Hawking mai sarac cu 100 de dolari dupa descoperirea "particulei lui Dumnezeu" (foto: abcnews.go.com)

După ce miercuri, 4 iulie, Organizaţia europeană pentru cercetări nucleare (CERN) a anunţat că s-a găsit particula Higgs, „care dă masă celorlalte particule”, astrofizicianul Stephen Hawking, a declarat deloc supărat, că a pierdut un pariu cu fizicianul Gordon Kane de la Universitatea Michigan, el fiind de părere că particula lui Higgs nu va fi niciodată descoperită. „Se pare că am pierdut 100 de dolari” a precizat ieri pentru BBC marele fizician englez în vârsta de 70 de ani.

Cu toate acestea se pare că Stephen Hawking a avut dreptate atunci când a prezis că Peter Higgs va câştiga premiul Nobel, această descoperire a „particulei lui Dumnezeu” urmând să îi aducă mai mult ca sigur mult râznitul trofeu. Conform Agerpres, Peter Higgs, acum în vârstă de 83 de ani, a presupus existenţa unei particule teoretice în urmă cu aproape 50 de ani, în 1964, probabila descoperire a acestora fiind anunţată de fizicienii de la CERN miercuri.

17 comentarii

camelia 05-07-2012 - 15:16

“Este o zi monumentală pentru ştiinţă!”

Specialiştii CERN au anunţat descoperirea unei particule asemănătoare cu bosonul Higgs. Deşi sunt 99% siguri că aceasta este particula pe care au căutat-o şi care ar putea explica cum a luat naştere Universul, ei susţin că vor fi nevoiţi să-şi continue studiile pentru a a fi 100% siguri, arată The Telegraph.

“A fost descoperită o particulă “compatibilă” cu bosonul Higgs. Este o zi monumentală pentru ştiinţă”, a declarat profesorul John Womersley. Oamenii de ştiinţă consideră că bosonul Higgs reprezintă cheia către înţelegerea Universului. Bosonul Higgs este particula elementară formată imediat după Big Bang, în urmă cu 14 miliarde de ani. Se crede că aceasta a dat masă tuturor celorlalte particule.

INCA NU SE STIE NIMIC. SE PSERA, DOAR. „Specialistii” sunt siguri 99% ca au gasit bosonul, dar nu sunt SIGURI pe ei! Acel 1 % conteaza!

A gasi bosonul nu inseamna ca vom sti ce s-a intimplat, pentru ca si acest boson ca sa existe trebuie sa aibe propria lui energie, care energie trebuie sa aiba specificitatea lui. Deci, cu cit vom descoperi mai multe secrete, cu atit nu vom sti mai nimic.

„Speicalistii” CERN-ului, sep are ca mai au nevoie de ceva miliarde de euro si arunca aiureala asta de „descoeprire”. „Oameni buni, oameni buni, gata, suntem la un pas, mai avem 1% si vom descoperi „ce” si „cum” a fost creat universul. dar, hai, mai inmuiati-va pungile si mai datine citeva miliarde de euroi ca i-am terminat pe toti!” Si armatele celor trei mari conducatori ai lumii, vor spune: „cit va trebuie, uitati aici un check in necompletat; voi puneti suma care va trebuie pe el si noi va v-om da atit cit ne cereti! Grabiti-va!” Peste alte shase luni, CERN-ul ne va servi alte minciuni cu poze frumos colorate, si armatele vor debloca alte miliarde, si tot asa, pina la victoria finala.

urbos 05-07-2012 - 16:35

Acest geniu a fost mereu un prost.

Dorin C. 05-07-2012 - 16:45

Mai bine ne-ar oferi detalii „desteptii” astia, de ce in centrul Pamintului gravitatia este 0 absolut si nu mai poti „cadea” nicaieri de-acolo. Sa ne spuna ce anume genereaza chestia asta?

briel 06-07-2012 - 06:16

Trebuie sa recitim pe Jules Verne sau sa uitam la un film … 🙂

++www.youtube.com/watch?v=B0TMDpf6Vx8&feature=related++

urbos 06-07-2012 - 06:34

Ba Dorinele, tu cata scoala ai ma? Hahahahahahahahahaha!

Dorin C. 06-07-2012 - 07:03

Cu un an mai multa decit tine.

Dorin C. 06-07-2012 - 07:08

Omule, esti ca un copil mic care raspunde la tot felul de intrebari cu da sau nu, dar absolut nimic intre. Tu negi totul dar nu vrei sa pui nimic in loc. Contribuie si tu constuctiv la discutii si zi si tu cite ceva ca sa fim mai destepti. Daca tu sti cumva, de ce nu ne luminezi si pe noi?

urbos 06-07-2012 - 07:28

Tataie, ti-am dat si explicatii la unele dintre intrebarile tale de clasa a 8 -a, nu la toate, ca nici nu le urmaresc.
La asta cu gravitatia din centrul Pamantului vrei sa-ti raspund? Unde sa te mai misti bre daca te afli in centrul de greutate al Planetei? Si de par examplu, cat de tare te simti matale atras in centrul matale de greutate, ala aflat in burta pe undeva pe sub buric? A? Mai poti sa pleci de pe loc?

Dorin C. 06-07-2012 - 08:05

Nu-ti prea inteleg explicatia asta cu burta, dar spune ce anume genereaza atractia gravitationala a planetei? Prin cite scoli am trecut, niciodata nimeni nu a tratat subiectul. Ca exista si cum se manifesta, ce valori matematice are, nici o problema. Ce anume o genereaza? Sa auzim dom’ profesor.

urbos 06-07-2012 - 08:10

O teorie despre gravitatie se refera taman la „particula lui Dumnezeu”. Deci vezi, tot la Dumnezeu ajungi, ar trebui sa fii multumit.

Dorin C. 06-07-2012 - 08:19

Vezi ca nici tu nu stii? Nu conteaza prin cite scoli ai trecut, ce anume o genereaza nici un om de pe pamintul asta nu stie. Care zice ca stie, doar se lauda si se da mare savant.

urbos 06-07-2012 - 08:21

Mai tagarta, acu ceva vreme oamenii nu stiau nici ce-i fulgeru. Ziceau ca-l trimite Dumenezeu cand se enerveaza.

Dorin C. 06-07-2012 - 08:31

Cam ce ar insemna cuvintul „tagarta”? O fi din traca? Se pare ca iti cam sare mustarul, omule.

Dorin C. 06-07-2012 - 08:34

Tot asa, acum vreo 500-600 de ani nimeni nu stia ca Pamintul e rotund. Daca le-ai fi zis asa ceva, deveneai „souvlaki” de urgenta.

Dorin C. 06-07-2012 - 08:42

Pai vezi, tu de multe ori nici nu stii la ce anume te opui, contra carei chestii esti impotriva. Nu stii nimic si nimeni nu stie nimic, dar te opui vehement si pui totul intr-o singura oala. Si parca ziceai ca-s chestii de clasa…. a 8-a?

un crestin 06-07-2012 - 09:13

Dorin, dar mai inainte 500-600 de ani ?

Iov a trait inainte de vremea lui Avraam. Tara Ut in care a trait el poarta numele unui nepot al lui Noe.

Uite ce zice Iov in cap.26:

v7. El intinde miazanoaptea asupra golului si spanzura pamantul pe nimic.

un crestin 06-07-2012 - 09:30

si mai departe in Isaia 40:

„Nu stiti? N-ati auzit ? Nu vi s-a facut cunoscut de la inceput ?
Nu v-ati gandit niciodata la intemeierea pamantului ?

EL sade deasupra cercului pamantului… Intinde cerurile ca o mahrama subtire si le lateste ca un cort..”
———————————
– universul in expansiune.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult