Acasa MagazinLife „Tatăl fantomă” cu Marcel Iureş la Festivalul de Film de la Montreal

„Tatăl fantomă” cu Marcel Iureş la Festivalul de Film de la Montreal

scris de L.M.
1 afisari

„Tatăl fantomă”, în regia lui Lucian Georgescu, a fost selecţionat în secţiunea competitivă destinată filmelor de debut a celei de-a 35-a ediţii a Festivalului de Film de la Montreal (18-28 august 2011), singurul eveniment competitiv de clasă A din America de Nord, informează Transilvania Film.

Comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş, într-un rol deopotrivă impresionant şi inedit), reîntors în ţara natală a tatălui şi unchiului său – unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago – şi Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestaţie a fost apreciată de Variety drept un „debut formidabil”) şi, pe de altă parte, dragostea pentru cinematograful de altă dată, nomad, popular, naiv şi generos. Omagiu tandru şi nostalgic adus unui unei epoci apuse, „Tatăl fantomă” îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, graţie şi imaginii semnate Liviu Mărghidan şi coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, care se îmbină cu hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp.

Tatăl fantomă” reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferenţiar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Filmul a fost prezentat în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2011.

Tatăl fantomă” va avea premiera naţională la sfârşitul anului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS