Acasa MagazinLife 25 martie, Ora de vară: Dormim mai puţin

25 martie, Ora de vară: Dormim mai puţin

scris de M.A.
8 afisari

Pe 25 martie, trecem la Ora de vară: dormim mai puţin – ceasurile se dau înainte, ora 03.00 devenine ora 04.00.

România trece la ora de vară

România trece la ora de vară

Prin trecerea la ora Europei Orientale, orarul de vară din România este corelat cu cel practicat în ţările membre ale Uniunii Europene şi se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie (25 martie anul acesta – n.red.) şi ultima duminică a lunii octombrie.

Schimbarea, însă, nu este simultană în toate ţările unde se aplică, din cauza diferenţei de fus orar.

În România, odată cu trecerea la ora de vară, diferenţa faţă de timpul universal (GMT) va fi de trei ore. În restul anului, diferenţa orară faţă de ora meridianului Greenwich (GMT) este de două ore.

Ora de vară a fost introdusă, în România, pentru prima dată în 1932. Până în 1939 a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932 – 22 mai), ora 00,00, şi prima duminică din octombrie, ora 1,00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată.

În prezent ora de vară, este folosită de 70 de ţări din întreaga lume, dar nu toate ţările au aceleaşi perioade pentru schimbarea orei de vară. Există multe state care au introdus doar experimental ora de vară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult