Acasa MagazinLife A fost deschis un supermarket în care toate produsele sunt gratuite

A fost deschis un supermarket în care toate produsele sunt gratuite

scris de Misu Andrei
213 Afisari

Un supermarket extra-special a fost deschis marți, 24 ianuarie, în cartierul Wildemanbuurt din Amsterdam Nieuw-West, Olanda. După ce primesc alimente, beneficiarii au parte și de o îndrumare, ca să se pună pe picioare.

Este vorba despre un magazin – Fris (în traducere, proaspăt) – care oferă alimente gratuite familiilor vulnerabile, cu singura condiție ca acestea să accepte și ajutorul unui îndrumător în viață de la Studiezalen, fundația din spatele său, potrivit ziarulromanesc.de.

Vrem să eliminăm acest stres din fiecare zi. Vă vom oferi un somn liniștit. Acesta este începutul. Oamenii trebuie să trăiască, nu doar să supraviețuiască.”, explică, pentru sursa citată fondatorul Studizalen, Abdelhamid Idrissi (33 de ani).

Idrissi spune însă că Supermarketul Fris nu este o bancă de alimente.

„Nu avem nevoie de dovezi ale sărăciei, vedem sărăcia în fiecare zi în sălile noastre de studiu. De asemenea, nu distribuim pachete de două ori pe săptămână, dar oamenii pot veni să facă cumpărături aici în fiecare zi. Asta se bazează pe încredere. Și îi păstrăm pentru îndrumare”, a mai explicat fondatorul Studizalen.

Câte persoane beneficiază de sprijin

Ajutorul îndrumătorilor de la Studiezalen se referă la căutarea unui loc de muncă sau ucenicie până la înscrierea pentru ajutoarele sociale potrivite.

Fundația ajută și familiile cu copii victime ale hărțuirii sau tineri cu probleme de dependență. 80 de familii din Nieuw-West sunt susținute prin aceasă inițiativă.

Cei care au nevoie de un asemenea sprijin sunt însă mult mai mulți. Ca să-i ajute pe cât mai mulți dintre ei, fundația încearcă să obțină mai multe sponsorizări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS