Acasa MagazinLife A început Carnavalul de la Rio

A început Carnavalul de la Rio

scris de C.S.
22 afisari

Simbolicul rege Momo a primit vineri cheile orașului brazilian Rio de Janeiro de la primarul acestei metropole, Eduardo Paes, pentru a deschide cele cinci zile ale celui mai renumit carnavalul din lume, al cărui punct culminant este defilarea școlilor de samba pe Sambodrom, transmite AFP vineri.

carnaval rio‘Îi predau cheile orașului regelui Momo…De acum încolo, el va trebui să se descurce cu ambuteiajele și cu lucrările pentru Jocurile Olimpice (din 2016 — n.r.). Voi reveni în funcție în Miercurea Cenușii’, a afirmat glumind edilul, care purta un tricou cu logo-ul celei de-a 450-a aniversări a orașului (care va avea loc la 1 martie).

Rio de Janeiro va prelungi anul acesta desfășurarea celebrului său carnaval pentru a marca, prin muzică și evenimente, 450 de ani de la fondarea orașului.
Carnavalul de la Rio înseamnă mai întâi plajele: Copacabana, Ipanema şi Leblon, locuri unde cele mai frumoase femei din lume sunt sufletul petrecerilor. Punctul de maximă atracţie este, însă Sambodromul, singura stradă unde mulţimea este organizată. Astfel, mijlocul străzii este lăsat liber pentru defilarea elevilor celor 18 şcoli de samba. Carele alegorice sunt împinse de bărbaţii, iar dansatorii îşi demonstrează măiestria îmbrăcaţi sumar sau chiar complet goi, deşi nuditatea nu este oficial admisă. Cei care doresc să intre în atmosferă îşi pot achiziţiona un costum pentru defilările şcolilor de Samba. Costumul costă aproximativ 650 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult