Acasa MagazinLife A murit Allan McKeown, un veteran al industriei de divertisment

A murit Allan McKeown, un veteran al industriei de divertisment

scris de M.A.
4 afisari

Producătorul Allan McKeown, un veteran al industriei internaţionale de divertisment, care a lucrat cu nume celebre precum Elizabeth Taylor, Richard Burton, Michael Caine şi Jerry Springer, a decedat la vârsta de 67 de ani.

Allan McKeown

Allan McKeown

Allan McKeown a murit pe 24 decembrie, în urma unui cancer de prostată, în casa sa din Los Angeles, potrivit unui anunţ făcut de familia acestuia, informează hollywoodreporter.com.

Născut în Marea Britanie pe 21 mai 1946, Allan McKeown a renunţat la şcoală la vârsta de 14 ani şi a devenit frizer, ajungând însă în cele din urmă să lucreze cu nume precum The Beatles, Elizabeth Taylor, Richard Burton şi Michael Caine.

Allan McKeown şi-a schimbat cariera în 1969, alăturându-se companiei James Garrett and Partners în calitate de producător de reclame. A înfiinţat compania de producţie Witzend, alături de Dick Clement şi Ian La Frenais, care ulterior s-a transformat în SelecTV, McKeown sfârşind prin a-şi vinde acţiunile sale gigantului Pearson.

Împreună cu soţia sa, Tracey Ullman, Allan McKeown a realizat „Tracey Takes On…” şi „State of the Union”. Pentru aceste producţii, cei doi au primit un premiu Emmy în 1997.

Este cunoscut şi în calitate de producător executiv al show-urilor de televiziune „Auf Wiedersehen”, „Pet”; „Shine on Harvey Moon”, „Lovejoy” şi „Birds of a Feather”, dar şi ca producător al musical-ului „Lennon”, montat pe Broadway împreună cu Yoko Ono, şi al producţiei „Jerry Springer the Opera”, pusă în scenă la London’s National Theatre, care a primit un premiul Olivier pentru „cel mai bun musical nou”, în 2004.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult