Acasa MagazinLife A murit cel mai în vârstă bărbat din lume

A murit cel mai în vârstă bărbat din lume

scris de M.I.
9 afisari

Carmelo Flores, un indigen aymara care era, potrivit autorităților boliviene, cel mai în vârstă bărbat din lume, cu 123 de ani, a încetat din viață într-un spital din La Paz, a anunțat marți familia lui, citată de AFP.

Carmelo Flores

René Flores, unul dintre cei 14 nepoți, a povestit pentru postul particular de radio Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, ‘s-a stins din viață în timpul somnului’. Carmelo Flores s-a născut oficial la 16 iulie 1890 și a trăit la 4.000 de metri altitudine în cătunul pierdut de lume Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine și bând apă de izvor.

Medicul satului, Adalberto Segales, a precizat că centenarul ‘suferea de diabet’ și că starea lui de sănătate s-a deteriorat recent. El a lăsat în urmă un fiu, 14 nepoți și 39 de strănepoți.

Carmelo Flores a primit anul trecut vizita președintelui Boliviei, Evo Morales, care i-a oferit mai multe cadouri, printre care stofe, alimente și un televizor cu ecran plat. Vârsta bătrânului a fost certificată atunci de Tribunalul electoral din Bolivia, iar autoritățile de la La Paz au anunțat că doresc ca Carmelo Flores să fie recunoscut ca decanul de vârstă al omenirii.

Cu toate acestea, organizația Cartea Recordurilor Guinness a anunțat luni decesul la New York, la vârsta de 111 ani, al lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză considerat ca bărbatul cel mai în vârstă din lume. Pentru moment, Guinness nu l-a identificat pe succesorul lui. În prezent, cea mai în vârstă femeie din lume este, potrivit Guinness, o japoneză de 116 ani, Misao Okawa.

4 comentarii

BULA 11-06-2014 - 09:27

S-a dus de tanar, saracutul. Eu sper sa traiesc dublu decat el.

UnUL 11-06-2014 - 09:42

Să nu exagerăm, eu m-aș mulțumi cu 150 de ani. 🙂

Pribeagul 11-06-2014 - 19:06

Merita sa traiesti si sa ajugi ca el?

Doame nu ma tine mult,
Sa platesc cite-am facut.
Tine-ma zile putine,
Cit oi trai, fie-mi bine!

Vreau sa fiu mereu tinar! 🙂

UnUL 11-06-2014 - 19:47

Depinde ce vârstă ai; cu progresele actuale ale geneticii în 20-30 de ani s-ar putea să existe șanse.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult