Acasa MagazinLife A murit „jandarmul” Michel Galabru

A murit „jandarmul” Michel Galabru

scris de L.M.
11 afisari

După ce zilele trecute francezii l-au pierdut pe unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți, Michel Delpech, luni s-au despărțit de un alt artist foarte popular – Michel Galabru, unul dintre partenerii lui Louis de Funes în celebra serie a filmelor cu „jandarmii”.
Michel GalabruMichel Galabru s-a stins din viață luni dimineață, în somn, la vârsta de 93 de ani.

Actor de teatru, de film, de seriale de televiziune, Michel Galabru era foarte cunoscut pe plan mondial în special pentru rolurile jucate în comedii alături de alte „legende” ale comediei franceze: Louis de Funes, Bourvil, Fernandel.
Juca însă cu ușurință și în registre dramatice. A primit un premiu César pentru cel mai bun actor în 1977, pentru rolul din filmul lui Bertrand Tavernier „Judecătorul și asasinul”.

A apărut, de-a lungul carierei, în peste 250 de filme și a lucrat cu regizori renumiți, între care Costa-Gavras, Luc Besson, Jean-Luc Godard.

Foarte afectat de moartea soției sale, Claudia, în august, comediantul și-a anulat în noiembrie spectacolele în care încă mai juca.

Are doi copii, Jean și Emmanuelle, și ei actori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult