Acasa MagazinLife A murit legendarul muzician britanic David Bowie

A murit legendarul muzician britanic David Bowie

scris de C.P.
14 afisari

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de un an și jumătate cu cancerul, au anunțat luni conturile sale de Twitter și Facebook, transmit AFP, Reuters și DPA.

David BowieDavid Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulți dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă de durere”, se spune în mesajul de pe contul de Twitter, citat de Reuters.

Cântărețul își lansaze vinerea trecută, la 8 ianuarie, în ziua când a împlinit 69 de ani, albumul ‘Blackstar’. Cu o zi înainte prezentase un nou videoclip tulburător de pe acest nou album, ‘Lazarus’, în care Bowie este văzut cu ochii bandajați levitând pe un pat într-un spital psihiatric.

Cântărețul și actorul britanic David Bowie (născut David Robert Jones) a murit la 10 ianuarie 2016, după ce, timp de 18 luni, se luptase cu cancerul.

Cântăreț, compozitor, producător și inginer de sunet, David Bowie s-a născut la 8 ianuarie 1947, într-o familie modestă din cartierul londonez Brixton.

De mic copil, a fost pasionat de muzică și, la vârsta de 13 ani, a început să ia lecții de saxofon. A debutat alături de trupe ca The Konrads, The King Bees, The Manish Boys și The Lower Third. A adoptat numele actual în 1966, când a apărut pentru prima dată pe scenă cu părul lung. Drumul lui, care a cunoscut atât suișuri, cât și coborâșuri, a fost marcat de capacitatea de a asimila modele și curente dintre cele mai inovatoar.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de către BBC, David Bowie s-a clasat pe poziția a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artiști britanici din lume, iar în 2004, revista ”Rolling Stone” l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artiști rock din toate timpurile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult