Acasa MagazinLife A murit patronul cabaretului Moulin Rouge

A murit patronul cabaretului Moulin Rouge

scris de L.M.
9 afisari

Legendarul patron al Moulin Rouge timp de 50 de ani, Jacki Clerico, a murit duminică la vârsta de 83 de ani, a anunţat, pentru AFP, serviciul de presă al celebrului cabaret parizian.

Născut în martie 1929, Jacki Clerico i-a urmat tatălui său Joseph în 1962 la conducerea cabaretului fondat în 1889, locul de naştere al aşa-numitului ‘french cancan‘ imortalizat de tablourile lui Toulouse-Lautrec. El a readus cabaretului Moulin Rouge fastul din Belle Epoque odată cu revenirea la mari spectacole celebrând penele şi french cancan-ul, precum şi prin instalarea unei noi scene şi a unui acvariu gigant. Clerico predase frâiele fiului său Jean-Jacques, continuând însă să ofere orientări strategice. El a fost doborât de un cancer fulgerător.

„Înconjurat de o echipă de 400 de colaboratori, Jackie Clerico a contribuit prin cei 50 de ani de prezenţă zilnică la notorietatea Moulin Rouge, considerat unul din cele cunoscute cabarete din lume şi una din cele mai frumoase vitrine ale Franţei”, se arată într-un comunicat al cabaretului, transmis luni.  Jacki Clerico era fratele lui Christian Clerico, cel care a condus până în 2006 hotelul Lido de pe Champs-Elysées, achiziţionat de atunci de grupul Sodexo.

Funeraliile sale vor avea loc vineri la Neuilly, în apropiere de Paris, în prezenţa trupei Doriss Girls – dansatoarele de la Moulin Rouge – şi a întregului personal al cabaretului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult