Acasa MagazinLife A murit rapperul MCA (Adam Yauch)

A murit rapperul MCA (Adam Yauch)

scris de C.P.
3 afisari

Adam Yauch, unul din creatorii grupului american Beastie Boys, pionier al hip-hopului, a murit vineri, la 47 de ani, după o luptă de trei ani cu un cancer la glandele salivare.

A murit rapperul MCA (Adam Yauch)

Pe internet continuă să curgă mesaje de regret din partea multor artişti (Snoop Dogg, Boy George, Lenny Kravitz, Justin Timberlake, cineastul Mathieu Kassovitz) şi a fanilor din lumea întreagă, transmite AFP. Mai cunoscut cu numele de scenă MCA, ‘muzicianul, rapperul, militantul şi cineastul’ Adam Yauch ‘ a murit în oraşul său natal, New York, în această dimineaţă (vineri), după o luptă de aproape trei ani cu cancerul’, scriu agenţii grupului într-un comunicat, după anunţul în presă al dispariţiei sale. Artistul suferea de o tumoare a glandelor salivare, boală care a făcut grupul să-şi amâne un turneu în 2009 şi ultimul album, ‘Hot Sauce Committee Part Two’, lansat în 2011, cu doi ani întârziere.

Yauch a lăsat în urmă soţia şi o fetiţă. Mai lasă o moştenire muzicală impresionantă, cu albume care au marcat istoria hip-hopului şi o întreagă generaţie. În peste 30 de ani de carieră, Beastie Boys a vândut 40 de milioane de albume. Adam Yauch a fondat grupul în 1979, cu prietenii lui, Mike Diamond, cunoscut ca Mike D, şi Adam Horowitz (Ad-Rock). Formaţia, care a cântat la început punk, a evoluat progresiv spre hip-hop, în anii 1980. A lansat în 1986 ‘Licensed to Ill’, cu piesa ‘(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)’, cel mai vândut album de rap al deceniului, potrivit revistei Rolling Stone. Grupul a fost recompensat de-a lungul carierei cu trei premii Grammy, cel mai prestigios premiu muzical din Statele Unite.  MCA a produs şi filme documentare, printre care ‘Exit Through The Gift Shop’, despre arta urbană, care a fost nominalizat la Oscar în 2011.
Adam Yauch era cunoscut şi pentru luările sale de poziţie politice. Vegetarian convins, el a militat pentru apărarea locuitorilor din Tibet, cauză pentru care a organizat concerte de susţinere, aminteşte site-ul TMZ.

6 comentarii

tomi 05-05-2012 - 14:14

FARA CUVINTE -NU MAI AM COMENTARII -LA DECIZIA VOASTRA.
Luati-l si bagati-l odata la ospiciu,nu vedeti ca omul este bolnav?

Ciu Huhu 05-05-2012 - 17:47

Ma rahatule Tomi, voi ovreii absolut tot ce aveti, aveti numai din furat, inclusiv asa zisele talente!!!!!!!!!

urbos 05-05-2012 - 14:55

De morti numai de bine.
Bine c-a murit!

PARAIPAN 05-05-2012 - 17:34

Ba urbose io am cam fost cu tine, da vad ca esti putin mai diferit.
Ba asta tre sati revi ma ca ne ia toti da freierii.

PARAIPAN 05-05-2012 - 17:37

Vezi ca incep s-al gasesc pe deixenu cel de kkt. Daca te iinteresaeaza…

Ciu Huhu 05-05-2012 - 17:49

De ar muri dracului toti Tomii si Madoffii… cei mai mari hoti din Univers!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult