Acasa MagazinLife A nins după 4 ani: Zăpadă la Ierusalim

A nins după 4 ani: Zăpadă la Ierusalim

scris de M.A.
21 afisari

Oraşul Ierusalim s-a trezit vineri dimineaţă acoperit de o mantie de zăpadă, pentru prima dată după patru ani.

Zapada la Ierusalim (haaretz.com)

Zapada la Ierusalim (foto: haaretz.com - Olivier Fitoussi )

Un strat gros de trei centimetri de zăpadă s-a aşternut pe acoperişurile şi străzile din Ierusalim, unde Primăria a trebuit să scoată vehiculele municipale pentru a curăţa carosabilul înainte de a începe Sabatul, când credincioşii evrei nu pot face lucrări, iar majoritatea serviciilor publice israeliene nu funcţionează, transmite EFE, citată de Moldpres.

În unele părţi din Israel, ca în oraşul Safed, şcolile şi-au suspendat cursurile din cauza zăpezii, potrivit ziarului Haaretz. La Safed, autorităţile locale au cerut populaţiei să nu folosească maşina proprie şi s-a suspendat şi transportul public.

Potrivit meteorologilor, vineri se va înregistra cea mai friguroasă zi a anului la Ierusalim. Vremea rea a afectat joi traficul aerian pe aeroportul Ben Gurion, unde un avion al companiei olandeze KLM nu a putut ateriza şi a ajuns în Cipru. Traficul rutier a fost, şi el, îngreunat de copacii smulşi din rădăcină şi de ramurile rupte de vânt.

17 comentarii

tomi 02-03-2012 - 23:06

Am imaginile de vis ale copilariei cu nametii pina la un metru si cu iernile friguroase,casele calde in care focul duduia in teracote,si cu oamenii fericiti si buni.Am trait intr-o Romanie de vis o tara imbelsugata si harnica.Nu dispera nimeni ca ninge iarna era ceva normal si nu ningea o data la 10 ani ,ningea in fiecare iarna si zapada asternuta in decembrie,de obicei pe vremea lui mos Nicolae,se topea deabia de martisor,si asa cum erau acele poze superbe din abecedar,cu ghiocelul iesit prin ultimele straturi albe ale zapezii asa era si realitatea.Romanii erau fericiti,vecinii nu erau vecini erau frati,cine nu-si aminteste de vremurile cind aparea vecina in usa si zicea, „vecino,da-mi pina miine un pahar de zahar”fie de ulei,fie de faina”. Era Romania cea buna,cind vecinul ti-era frate,cind stiai ca nu esti singur pe lume,ai intotdeauna pe cine sa contezi la nevoie.Zilele de nastere le sarbatoream in curtea casei cu toti vecinii ; se punea o masa mare,se trageau firele cu becuri deasupra si erau cele mai placute serei ce le-am trait in viata mea.Si asa faceau toti din curte,erau 6 familii de fapt una singura si eram fericiti.Asa era in Romania anilor 60-70, fratilor nu uitati ceva importamt :IUBITI ROMANIA,IUBITI-I PE ROMANI,BINECUVINTATA FIE ROMANIA DE BUNUL DUMNEZEU.
tomi

Lupu Ardelean 03-03-2012 - 09:01

Asa tin minte si eu iarna in Romania.

Da pe google – „Webcam Romania munte” , sa vezi ce frumos e si acum, pacat ca cativa nemernici ii strica reputatia.

tomi 03-03-2012 - 12:24

Ai dreptate,insa este ceva ciudat cu grupa aceasta de derbedei neofascisti,si iti spun de ce; in fiecare an sintem in vizita in Romania, trecem prin multe localitati,intilnim sute de romani,nu am gasit nici un caz macar asemanator cu boala lui urbos sau ciu ciu nebunu,este ceva aparte.Deci nici nu pomenesc de cei 34 de ani cit am trait in Romania si nu am fost jignit vreodata si nu mi s-a creat senzatia ca asi fi altfel decit ceilalti.
Domnu Ardeleanu aceste creaturi numite URBOS si CIU CIU nebunu am deja dovezile ca nici macar nu sint romani,si cei doi primesc in conturile lor sume de bani din Siria si Iran din partea organizatiilor islamice. Tot ciudat este ca au fost vazuti ca viziteaza lunar ambasada Turciei.La inceputul lunii februarie am fost in tara pe zece zile,din pacate nu am avut timp sa-i vizitez desi imi programasem,insa am rugat un bun prieten sa se ocupe serios de cazul lor.Din vestea ce am primit-o telefonic acum doua zile acel prieten mi s-a confirmat ca in timp scurt vor fi „vindecati”. Am date despre ei care nu pot sa vi le comunic din pacate insa sint- explozie nu altceva. Pe curind.
tomi

Ciu Huhu 03-03-2012 - 22:16

Tomi , diversionistule evreu, minti de stingi, nici eu nici urbos nu avem nici cea mai mica legatura cu Turcia si nici cu Siria, esti un gunoi uman, total lipsit de caracter, nu degeaba ai 10 nick-uri pe forum, in Iad sfirsesti!

tomi 04-03-2012 - 00:57

Vai de curu vostru CIU CIU nebunu si ürbos turbatu cind am sa public dovezile vizitelor voastre la ambasada Turciei extrasele de cont -normal ca ale voastre care deja sint in posesia mea si a autoritatilor romane carora le-am transmis prin ambasada romana din Tel Aviv, atunci sa vezi ce bal iese din istoria voastra.Am copiile vaucerelor in araba ajunse pe adresele voastre cu sume diferite de dolari ,expeditori fiind:
– Al-Gama’a al-Islamiyya = 2000 usd la cei doi
– Ansar al-Islam cie 700 si 900 usd
– Armata Islamică Aden-Abyan 1500 usd
De mentionat colete venite prin curier din partea ” Fundaţia de Ajutor Umanitar IHH” din Turcia.URBOS si CIU CIU aveti nevoie de ajutor umanitar din Turcia? Desigur ca IHH este de mult organizatie islamica terorista antiisraeliana,iar lor le plac mult textele voastre antievreiesti,antiisreliene si antisemite
Inca nu a venit vremea sa le public asta este sarcina altora sa o faca dar de asta data ati dat de dracu verdetilor.Iata de ce urbos si ciu ciu nu trebuie sa plece zilnic la servici si stau 24 de ore pe zi sa improaste cu noroi in fata monitorului.
tomi

Ciu Huhu 04-03-2012 - 10:32

Retardatule extrem de agresiv si mincinos Tomi, ai noroc ca nu traiesc in Israel, te-as fi dat in judecata pentru minciunile, calomniile ce le proferezi impotriva mea!

digital 04-03-2012 - 11:01

băi,tomi,de unde dreq scoți fantasmagoriile astea,nu-mi faci și mie un dosar?!
hai că ai dat-o de gard….
tu ești cu dosarele?!
ești de-al lui kiombea sau de-al lui mru?

tomi 04-03-2012 - 20:21

Taci mai baiatu din gura,tu nu intelegi nimic,inca un text ca asta si l-am bagat pe CIU CIU nebunu in copirsau.Cred ca deja umbla cu scutece de cit se scapa pe el.
tomi

Ciu Huhu 03-03-2012 - 00:00

Hai lasa gargara, tu nu iubesti Romania deloc, nici pe romani, tu iubesti Israelul si pe evrei, Dumnezeu este martor ca esti un prefacut viclean, mincinos, foarte agresiv si fara caracter, rusine!

Ciu Huhu 03-03-2012 - 00:01

Mesajul de sus e pentru foarte agresivul Tomi cel cu zece nick-uri.

tomi 03-03-2012 - 02:10

CIU CIU nebunu,ia mai taci dracului din gura nu am timp pentru tine si zau ca mi-e greata de idioti ca tine.Si cind erai puradel in tiganiada ta tot atita dadeai din gura?

Ciu Huhu 05-03-2012 - 10:52

Teroristule, uita-te in oglinda si ai sa vezi un nebun adevarat!

tomi 03-03-2012 - 02:07

CIU CIU nebunu cine te-a intrebat pe tine ceva?,Ce esti tu pe netul acesta cum ii zici tu? Tu inca nu ai realizat rolul tau pe forum? Este ca si la aplicatii militare,sint soldati, sint ofiteri,este armament,si este munitie. Tu din toata aceasta combinatie ai rolul de tinta,adica batul si cartonul acela cu cercuri in care se trage.Acum ai inteles cine esti tu Einstein al nulitatilor?
tomi

Ciu Huhu 05-03-2012 - 04:07

Mucles, teroristule Tomi!

urbos 03-03-2012 - 02:54

E zapada sau cenusa radioactiva?

tomi 03-03-2012 - 12:27

Nu sint spumele din botul tau, creatura.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 03-03-2012 - 23:04

Dragul meu prieten Tomi din Aradul de odinioara, frumos ,impresionant a fost articolul tau. Am apucat si eu acele timpuri, in ziua de azi situatia este complect diferita. Ultima perioada din la belle epoque a susterului ceausescu au degradat natura relatiilor intra -umane iar degradarea continua a acestei false democratii de dupa 89 au creat situatii si pesonaje monstruoase de teapa unui gunoi subuman recte urbos/ sobru. Trist este ca sant intotdeauna persoane cu evident retard mental de gen chow-hu care se raliaza la ticalosi de gen ul ploi.e-steanului care a mers pina a arbora zvastica la gara !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult