Acasa MagazinLife A revenit Bob Dylan la iudaism?

A revenit Bob Dylan la iudaism?

scris de A.P.
3 afisari

Legendarul cântăreţ, care va împlini 70 de ani în mai, a fost surprins de paparazzi intrând într-o sinagogă din Los Angeles.

Bob Dylan a revenit la iudaism?Îmbrăcat cu o bluză de trening, cu gluga pe cap, ascuzându-i faţa, purtând pe braţ o haină de piele, Dylan a fost întâmpinat la intrarea în sinagogă de o femeie tânără.

“Arăta obosit şi deprimat. A intrat pe uşa din spate şi a stat înăuntru mai mult de o oră, după care a fost luat de şofer”, a povestit un martor pentru Daily Mail.

Bob Dylan, abătut, incognito la o sinagogă din Los Angeles

Bob Dylan, abătut, incognito la o sinagogă din Los Angeles. Foto: Daily Mail

Ziariştii britanici nu exclud ca Bob Dylan să fi spus o rugăciune pentru prietena sa, Suze Rotolo, cea care l-a inspirat în tinereţe şi împreună cu care a apărut la braţ pe coperta albumului The Freewhelin’ din 1963.

Cei doi tineri s-au cunoscut în 1961, când Bob avea 20 de ani, iar Suze doar 17. S-au despărţit după trei ani, dar au rămas foarte buni prieteni până ce ea a murit de cancer la plămâni, la New York pe 25 februarie anul acesta.

De origine evreiască, pe numele său adevărat Robert Zimmerman, Dylan a trecut la creştinism spre sfârşitul anilor ’70. Creştinarea sa a fost simţită şi în creaţia muzicală: trei albume, “Slow Train Coming” (1979), “Saved” (1980) şi “Shot Of Love” (1981) au fost puternic influenţate de stilul gospel.

Bob Dylan, cu faţa ascunsă de o glugă, la intrarea în sinagogă

Bob Dylan, cu faţa ascunsă de o glugă, la intrarea în sinagogă. Foto: Daily Mail

A recunoscut că a avut lupte interioare privind credinţa: “Nu am spus niciodată că m-am născut din nou. E doar o vorbă a ziariştilor. Nu cred că am fost un agnostic”, declara el în anii ‘80 pentru revista Rolling Stone. “Întotdeauna am crezut că este o putere superioară, că nu aceasta este lumea adevărată şi că urmează o nouă viaţă”. Întrebat dacă a aparţinut vreodată unei religii, a negat: “Nu chiar. Ăă, Biserica Minţii Otrăvite.”

De atunci a fost văzut uneori participând la sărbători religioase evreieşti, inclusiv bar mitzvah ale fiilor săi.

Bob Dylan la braţ cu Suze Rotolo, pe coperta albumului din 1963, The Freewheelin'

Bob Dylan la braţ cu Suze Rotolo, pe coperta albumului din 1963, The Freewheelin'. Foto: Daily Mail

Totuşi, din cauza extraordinarei sale discreţii, aceste poze sunt singurele care ar putea dovedi că Bob Dylan s-a întors la iudaism, după moartea fostei sale iubite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult