Acasa MagazinLife Actori cu o suta de chipuri

Actori cu o suta de chipuri

scris de Z.V.
541 Afisari

Daca exista un lucru valabil pentru toti actorii, acesta ar fi ca ei pot prelua un rol într-un film si apoi sa joace un rol complet diferit în altul. Acesta este scopul actoriei si practic aproape toti actorii profesionisti fac acest lucru.

Totusi, exista unii care îsi asuma roluri complet diferite chiar în acelasi an, trecând de la comedie la drama cu cea mai mare usurinta, dupa cum o demonstreaza exemplele urmatoare.

Gary Oldman

Gary Oldman se numara printre marii actori ai generatiei sale, iar abilitatea sa de a se transforma în orice rol i se ofera dovedeste acest lucru. De-a lungul anilor, a interpretat personaje dintre cele mai diverse, de la contele Dracula, pâna la dr. Smith din SF-ul Lost In Space.

În 1994, Oldman si-a dovedit talentul în doua filme foarte diferite. Mai întâi, l-a interpretat pe agentul corupt al DEA Norman Stansfield în filmul Léon al lui Luc Besson. Mai târziu, în acelasi an, a jucat în Iubire nemuritoare rolul compozitorului german Ludwig van Beethoven.

Stansfield este un personaj terifiant si impunator în primul film. Este linistit si rezervat într-un moment, iar în urmatorul urla din toti plamânii. Cel de-al doilea film spune povestea unei scrisori pe care Beethoven a lasat-o dupa moarte. Pornind de la scrisoare, prietenul compozitorului încearca sa descopere identitatea femeii careia i-a scris, prilej pentru numeroase flashback-uri care descriu viata lui Beethoven, stralucirea sa, furia si frustrarea. Oldman se transforma cu adevarat în Beethoven, iar acest lucru este impresionant.

Jim Carrey

Carrey este considerat de critici drept cel mai bun actor american de comedie al ultimelor decenii, dar el nu s-a marginit doar la roluri amuzante. Si si-a dovedit talentul complet jucând rolul protagonistului Joel Barish în filmul Stralucirea eterna a mintii neprihanite, din 2004. Barish alege sa îsi stearga amintirile despre fosta lui iubita (dupa ce afla ca si ea a facut acelasi lucru).

Filmul se desfasoara în timpul procedurii, în timp ce el se straduieste sa îsi anuleze decizia retraind diverse amintiri cu fosta sa sotie. Multi critici si spectatori au considerat ca filmul este emotionant, bine scris si bine jucat.

Celalalt rol al lui Carrey din 2004 a fost cel al Contelui Olaf din Lemony Snicket – O serie de evenimente nefericite. El revine astfel la genul care l-a consacrat, oferind un veritabil recital de comedie. Acest lucru se datoreaza în mare parte profesiei lui Olaf: este un actor de teatru, iar Carrey se distreaza în mod clar cu acest rol.

Brad Pitt

Cariera lui Brad Pitt a acoperit o sumedenie de genuri, iar el nu a fost niciodata un actor care sa se regaseasca în tipare. A interpretat o buna parte din rolurile sale de politisti, baieti frumosi si psihopati, dar abilitatile sale diverse dovedesc ca nu poate ramâne captiv unei singure categorii artistice.

De pilda, în 1995, a aparut în doua filme divergente care necesitau stiluri de actorie total diferite. Mai întâi, l-a interpretat în filmul Seven pe David Mills, un detectiv care investigheaza faptele unui criminal în serie care îsi ucide victimele în conformitate cu cele sapte pacate capitale.

Finalul ofera una dintre cele mai bune interpretari dramatice ale lui Pitt. În Armata celor 12 maimute, Pitt devine opusul primului personaj – un bolnav mintal macinat de ura pentru corporatii si capitalism.

Interesant este faptul ca Pitt nu a fost prima alegere a regizorului Terry Gilliam pentru acest rol, deoarece Gilliam nu a crezut ca s-ar potrivi. Din fericire, Pitt l-a convins de contrariu si este unul dintre punctele forte ale filmului, în ciuda timpului scurt petrecut pe ecran.

Al Pacino

Al Pacino este un reputat veteran al Hollywoodului, cu o cariera întinsa pe multe decenii, în care a interpretat unele dintre cele mai memorabile personaje din cinematografie.

Multi fani considera ca rolurile sale de capatâi sunt Michael Corleone si Tony Montana; cu toate acestea, el a mai fost si Frank Serpico, Sonny Wortzik, lt. col. Frank Slade si Vincent Hanna. De fapt, nu este usor sa stabilesti cea mai grozava interpretare a lui Pacino, deoarece cariera sa este plina de roluri deosebite.

În 1990, Pacino a jucat în trei filme, dar în doua dintre ele interpreteaza un lord al crimei. În timp ce aceste stereotipuri de personaje pot parea prea asemanatoare pentru a fi pe aceasta lista, modul în care le interpreteaza plaseaza personajele la capetele opuse ale spectrului.

În primul rând, este vorba despre Alphonse „Big Boy” Caprice în Dick Tracy. Filmul este o drama bazata pe banda desenata omonima din anii 1930, iar Big Boy este un mafiot infam. El este, de asemenea, o figura caricaturizata, relevând felul cum arata si se comporta un sef mafiot în benzile desenate din anii 1930. Celalalt personaj sumbru al lui Pacino din 1990 este o revenire la Michael Corleone în Nasul, partea III-a, unde ofera o cu totul alta prestatie decât în Dick Tracy.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS