Acasa MagazinLife Actorul George Clooney a fost arestat. De ce

Actorul George Clooney a fost arestat. De ce

scris de L.M.
3 afisari

George Clooney şi tatăl său au fost arestaţi, vineri, la un protest în faţa ambasadei Sudanului la Washington împotriva crimelor de război comise, potrivit acestuia, de forţele armate sudaneze în sudul ţării, transmit agenţiile de presă.

Actorul George Clooney a fost arestat. De ce

Protestatarii îl acuzau preşedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare şi blocarea intrării alimentelor şi ajutoarelor în Munţii Nuba, aproape de graniţa ţării cu Sudanul de Sud. George Clooney, tatăl său Nick şi mai mulţi activişti şi membri ai Camerei Reprezentanţilor au fost arestaţi după ce fuseseră avertizaţi de trei ori să nu treacă de o linie a poliţiei din faţa ambasadei sudaneze. Aceştia au fost încătuşaţi şi urcaţi într-o maşină a Serviciilor Secrete americane.
Actorul american a explicat în faţa camerelor de luat vederi că cere guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită un ajutor umanitar ‘înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară din lume’. Întors recent în SUA dintr-o misiune în Kordofanul de Sud, Clooney a declarat marţi că forţele armate sudaneze comit ‘crime de război‘ atacând civili în această regiune.

1 comentariu

Ciu Huhu 18-03-2012 - 03:45

Bravo Clooney, ciudat nume, si tata-lui tau!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult