Acasa MagazinLife Actorul Giuliano Gemma a murit într-un accident rutier

Actorul Giuliano Gemma a murit într-un accident rutier

scris de Laurentiu Banches
29 afisari

Giuliano Gemma, celebru pentru rolul ‘Ringo’ din mai multe westernuri producție națională, a murit marți seară, la vârsta de 75 de ani, într-un accident rutier lângă Roma.

Actorul Giuliano Gemma a murit într-un accident rutier (foto:repubblica.it)

Născut pe 2 septembrie 1938 în capitala Italiei, Giuliano Gemma și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 18 ani pe post de cascador. După câteva roluri modeste și dubluri, el a devenit protagonist în numeroase filme din genurile cele mai diverse. În total a apărut în peste 100 de filme pe marele și pe micul ecran, de la comedii până la filme de aventuri și istorice.

În primii ani, Giuliano Gemma a apărut alături de monștri sacri ai cinematografiei, cum ar fi Charlton Heston în ‘Ben Hur’ (1959) sau Claudia Cardinale, Burt Lancaster și Alain Delon în ‘Ghepardul’ regizat de Luchino Visconti în 1963. În 1965, sub numele Montgomery Wood, joacă în ‘Una pistola per Ringo’ care îl va consacra ca star al westernului spaghetti și îl face cunoscut în străinătate. A turnat în total peste 10 filme din această serie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de o primire deosebită în rândul publicului. Conform Agerpres, de-a lungul carierei, Giuliano Gemma a împărțit afișul cu mari actori, printre care Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman și Catherine Deneuve.

3 comentarii

IngerAlbastru 03-10-2013 - 00:54

Oare ce masina conducea ca s-a facut praf??? sper ca nu un Fiat miniatura din carton cu 2 usi … inca 2 pasageri din alta masina s-au ranit la impact/coliziune.
Sa nu fi avut o masina americana???

IngerAlbastru 03-10-2013 - 02:33

A fost un sex-simbol al timpurilor sale in rolurile culminante pe ecranele mari.
L-am admirat ca si pe altii din filmele colorate abia aparute si visam desigur ca fiecare la libertatea de pe ecrane in filmele western. Era un tip aparte de barbat!
Nu o figura generala cum se vedea peste tot pe strazi.

IngerAlbastru 03-10-2013 - 06:42

Am incercat sa vorbesc despre subiect cu romani de toate varstele insa nimeni n-a auzit de el sau de alti actori straini insa si pe romani doar prin ceata le cunosc.
Au educatie de acolo peste liceu insa nu le-a interesat nimic din acest domeniu artistic, decat nuntile si muzica populara. Au vazut filme dar nu stiau deloc sa spuna cine erau actorii, una se mira ca trebuia sa stie si cum ii cheama?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult