Acasa MagazinLife Adepţii Bisericii Scientologice muncesc gratis pentru Tom Cruise

Adepţii Bisericii Scientologice muncesc gratis pentru Tom Cruise

scris de A.H.
1 afisari

FBI anchetează Biserica Scientologică pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată. Unul dintre beneficiarii acestora este Tom Cruise, starul pentru care scientologii pedepsiţi de capii bisericii muncesc pe 50 de dolari pe săptămână sau pe degeaba, arată revista americană The New Yorker.

Tom CruiseArticolul dedicat Bisericii Scientologice şi practicilor ei odioase, semnat de Lawrence Wright, se întinde pe 26 de pagini în The New Yorker, citată de realitatea.net. Cuprinde mai multe mărturii ale unor foşti membri ai Bisericii, care atestă folosirea violenţei şi terorii de către capii Bisericii atunci când membrii ei nu i se supun necondiţionat.

Unul dintre cei care depun mărturie despre practicile scientologilor este celebrul scenarist Paul Haggis. El a scris scenariul pentru „Million Dollar Baby”, , dar şi pentru „Crash”, pe care l-a şi regizat, ambele filme fiind premiate la Oscar.

Acuzaţiile nu-l vizează doar pe Tom Cruise, despre care foşti membri afirmă că foloseşte scientologii trimişi în lagărele de muncă ale Bisericii pentru reeducare ca să-i renoveze casele, să-i întreţină yacht-ul sau să-i repare maşinile, dar şi pe prietenul său apropiat, capul Bisericii Scientologice, David Miscavige, care i-a fost starului cavaler de onoare la nuntă.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Scientologice, fostul prieten al regizorului, Tommy Davis, fiul actriţei Anne Archer, a negat afirmaţiile: „Legat de acuzaţia că Biserica noastră este subiectul unei investigaţii federale, pot să declar că nu am primit nicio înştiinţare în acest sens de la organele abilitate, un fapt pe care The New Yorker îl cunoştea bine încă dinainte de a publica articolul”.

Însă The New Yorker titrează că are confirmarea de la cel puţin doi agenţi FBI că aceasta este în desfăşurare, dacă nu a fost şi încheiată deja.

FBI l-a cercetat pe capul Bisericii Scientologice şi pentru stilul săul ultraluxos de viaţă, care include avioane personale, o colecţie impresionantă de maşini şi motociclete scumpe, dar şi doi maeştri bucătari care să-i gătească, întrucât legile federale interzic organizaţiilor scutite de taxe să primească finanţări şi beneficii materiale prea mari de la donatorii lor.

Fondatorul Bisericii Scientologice, create în 1954, L. Ron Hubbard spunea despre scientologie că este un soi de “filosofie religioasă aplicată”. Aceasta propovăduieşte imortalitatea spirituala a omului şi reîncarnarea, principalul scop al existenţei fiind supravieţuirea.

Unul din obiectivele Bisericii Scientologice a fost şi este recrutarea de celebrităţi.

Între adepţii acestei Biserici se regăsesc: John Travolta, Juliette Lewis, Kirstie Alley, Catherine Bell, Nancy Cartwright, Jason Lee, Edgar Winter, Tom Cruise, Katie Holmes, Anne Archer, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Chick Corea, Mimi Rogers.

1 comentariu

un crestin 10-02-2011 - 06:03

Ancuto, ce vezi dumneata rau in faptul ca biserica scientologica isi pune enoriasii care se abat de la credinta lor, la diferite munci pentru fratii lor ?

Esta o practica obisnuita aici in America sa fii pus la lucru pentru obste prin primarii si alte servicii cand ai calcat legea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult