Acasa MagazinLife Agentul 007 petrece: Cum celebrează britanicii 50 de ani de filme James Bond

Agentul 007 petrece: Cum celebrează britanicii 50 de ani de filme James Bond

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Londra marchează 50 de ani de la lansarea primului film James Bond printr-o expoziţie specială la care vor fi prezente peste 400 de obiecte celebre din peliculele agentului 007.

Londra celebreaza printr-o expozitie 50 de ani de la primul film James Bond (foto:flicksandbits.com)

Expoziţia ce se va deschide la Barbican Centre din Londra poartă denumirea „Designing 007: 50 Years Of Bond Style” şi urmăreşte evoluţia personajului James Bond de-a lungul celor 50 de ani. Începând de vineri, 6 iulie, nu mai puţin de 400 de obiecte din lumea filmelor cu James Bond vor fi expuse la expoziţia londoneză, pentru a marca trecerea agentului 007 dintre paginile cărţilor de aventuri semnate de Ian Fleming, pe marile ecrane. Organizatorii britanici ai expoziţiei nu vor neglija fanii agentului 007 din alte părţi ale globului, astfel că după ce aceasta va fi deschisă timp de două luni, va începe un turneu mondial de trei ani, iar prima destinaţie după Londra va fi Toronto, în Canada, potrivit Agerpres.

La expoziţia de la Barbican Centre, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de un model în mărime naturală al lui Sean Connery, rezemat de celebrul bolid Aston Martin DB5 pe care l-a folosit în celebra scenă de urmărire din Alpi, în filmul „Goldfinger” din 1964. Aceştia vor putea admira numeroase obiecte celebre, de la smochingul negru purtat de Sean Connery în „Dr No” până la extravaganta rochie acoperită cu cristale purtată de noua Bond girl în filmul „Skyfall”, ce va fi lansat în noiembrie. Această expoziţie oferă o călătorie în lumea plină de strălucire şi de acţiune a lui James Bond.

Dintre exponate nu lipseşte nici celebra şi mortala pălărie folosită de asasinul Oddjob în „Goldfinger” şi nici arma folosită de un alt asasin, Francisco Scaramanga în filmul „The Man With The Golden Gun”. Pe lângă gadgeturile folosite de James Bond şi armele asasinilor cu care s-a confruntat, expoziţia prezintă şi o colecţie de obiecte ce au aparţinut diferitelor fete Bond, de la celebrii bikini albi care au propulsat-o spre glorie pe Ursula Andress în filmul „Dr No”, până nu la mai puţin celebrii bikini purtaţi de Halle Berry în „Die Another Day” 40 de ani mai târziu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult