Acasa MagazinLife Airbag: Niponii aduc noi soluţii anti-cutremur VIDEO

Airbag: Niponii aduc noi soluţii anti-cutremur VIDEO

scris de Marius Bâtcă
32 afisari

Firma japoneză Air Danshin a pus bazele unui sistem ingenios care ridică casa cu 3 cm la depistarea unui cutremur.

air danshin

Airbag: Niponii aduc noi soluţii anti-cutremur

Acest lucru este posibil cu ajutorul unor senzori care pot detecta cutremurul cu câteva secunde înainte ca acesta să ajunga la suprafaţă, ceea ce permite airbag-ului aflat sub casa sa se umfle şi să ridice locuinţa. Airbag-ul se dezumfă apoi încet de unul singur când nu mai depistează activităţi seismice, transmite Agerpres.

Lansarea acestui sistem de protecţie împotriva cutremurelor s-a produs cu puţin timp înainte de aniversarea a unui an de la dubla catastrofă naturală produsă anul trecut la Fukushima, pe 11 martie, când oraşul a fost afectat de un val tsunami uriaş, urmat de un cutremur devastator, care a făcut peste 15000 de victime.

Astfel, tehnologia airbag-urilor ar putea ajunge să nu fie exclusiv folosită pentru siguranţa pasagerilor din maşini. Recent şi firma Volvo a anunţat că a început demersuri pentru realizarea unui airbag care iese din capota maşinii şi care ar putea reduce impactul şi pentru pietoni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult