Acasa MagazinLife Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară

Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară

scris de Cristi Stefan
303 Afisari

Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, a fost plasat sub protecţie judiciară. El poate în continuare să întocmească o serie de acte, cu excepţia celor mai importante, care sunt încredinţate unei terţe părţi, cum ar fi vânzarea unei proprietăţi, transmite News.ro.

Potrivit informaţiilor BFM TV, Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară de un judecător de protecţie, cunoscut anterior sub numele de judecător de tutelă.

În cadrul sistemului de protecţie a justiţiei, persoana în cauză poate efectua singură toate actele, cu excepţia celor mai importante, care trebuie încredinţate unui mandatar desemnat, cum ar fi vânzarea unui imobil.

Misiunea mandatarului este de a-l ajuta pe Alain Delon în ceea ce priveşte îngrijirea medicală şi alegerea medicilor.

Decizia a fost comunicată familiei luni dimineaţă. „Ar trebui să fim foarte mulţumiţi de această decizie”, a declarat Maître Frank Berton, avocatul lui Anouchka Delon, fiica actorului. Maître Bouzrou, avocatul lui Hiromi Rollin, fosta „doamnă de companie” a actorului, a calificat-o drept o „decizie excelentă”: „Acest lucru va permite unei terţe părţi să îl asiste pe domnul Alain Delon în îngrijirea sa medicală. Judecătorul a considerat că era necesar să îi excludă pe copiii Delon din a coordona îngrijirile medicale ale tatălui lor”.

Anthony Delon, fiul actorului francez, a comentat, de asemenea, decizia. „Dacă acest lucru poate pune lucrurile în ordine şi îi poate împiedica pe avocaţi să vorbească despre boala tatălui meu fără să consulte măcar dosarele, este un lucru bun. Această controversă medicală va lua sfârşit o dată pentru totdeauna”, a declarat el pentru BFM TV.

Această nouă evoluţie vine într-un moment special. La 9 ianuarie, Maître Ayela, avocatul lui Alain Delon şi al lui Anouchka la acea vreme, a depus un denunţ la Parchetul din Montargis, înainte de a fi înlăturat din dosar. În urmă cu câteva zile, Frank Berton a făcut acelaşi lucru şi a cerut intervenţia justiţiei.

Atunci când o persoană este plasată sub tutelă – ceea ce nu este cazul aici – totul este controlat de tutorele desemnat, nu numai îngrijirea medicală, ci şi cheltuielile şi toate celelalte decizii zilnice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS