Acasa MagazinLife Albii vor deveni minoritari în SUA

Albii vor deveni minoritari în SUA

scris de L.M.
2 afisari

Pentru prima dată, minorităţile deţin majoritatea în ceea ce priveşte numărul de copii în Statele Unite ale Americii, în parte ca rezultat al diferenţei tot mai mari de vârstă între majoritatea adulţilor albi americani şi tinerii minoritari predominanţi, ceea ce ar putea schimba politicile guvernamentale.

copii_afroamericaniUn recensământ anterior arată de asemenea că numărul gospodăriilor afroamericane conduse de o femeie – în special mame singure – îl depăşeşte în prezent pe cel al cuplurilor afroamericane căsătorite, un semn al scăderii numărului de căsătorii la nivel naţional în SUA, însă şi a creşterii provocărilor continue pentru tinerele mame de culoare singure, transmite Agerpres.

Rezultatele, bazate pe ultimele date guvernamentale, oferă o imagine preliminară a ultimului recensământ realizat în 2010 care urmează să fie dat publicităţii în această vară. Specialiştii în demografie afirmă că cifrele confirmă cu claritate o schimbare a ordinii sociale, una în care minorităţile rasiale şi etnice vor deveni majoritare în SUA până la mijlocul acestui secol.

În prezent, albii non-hispanici reprezintă mai puţin de jumătate din totalul copiilor de 3 ani, grupa de vârsta cea mai mică menţionată în ultimul sondajul anual – în 2009 – realizat de Biroul de Recensământ. În 1990, mai mult de 60% dintre copiii din această grupă de vârstă erau albi.

Prin contrast, populaţia albă reprezintă marea majoritate a americanilor adulţi – 80% din populaţia în jur de 65 de ani şi 75% din populaţia cu vârste între 45 şi 64 de ani, potrivit sondajului menţionat.

9 comentarii

Cercul 25-06-2011 - 17:40

In Romania albii sunt minoritari.

YAAKOV 25-06-2011 - 18:59

Ia-ti draga medicamentul la timp. Ce ai patit, nu se mai gaseste in farmacii sau n-ai bani sa ti-l cumperi ?

Cercul 25-06-2011 - 19:19

Blondo tu n-ai voie pe aici, ia o crema de ghete si vopseste-te intai.
Ai patit o Paula! Hahaha!

Cercul 25-06-2011 - 19:30

Hai ca te-ai facut de ras. Ti-arati pe aici gaura crezand ca impresionezi pe cineva si la tine in Craiova mori de frica pe strada!

YAAKOV 25-06-2011 - 19:52

Banuiesc ca esti o basarabeanca din Iasi, din aia cu sotul activist de partid. Copii ai, ca ar fi pacat sa ti se piarda samanta ?

Cercul 25-06-2011 - 20:12

Tu esti o tiganca din Craiova. N-ai tinuta si nici limbaj academic, n-ai vazut o facultate in viata ta. Sa fii linistit nu-s femeie.
Cum naiba ai ajuns tu o retardata mintal sa folosesti un calculator nu stiu.
Auzi bai saiba, in mediul academic nu se folosesc cuvinte gen paula, f**t. De aia zic ca n-ai facutate, si esti poate un(a) cu profesionala.

Cercul 25-06-2011 - 20:21

Auzi ce spun astia de la ziar ca ai fi un bou de tablagiu din Rusia care scrie pe mai multe nickuri si se da profesor universitar de fizica din Craiova, nestiind ca cun whois se afla tara de origine? Asa-i bai manivela?
Cauta-ti barbati prin Petrograd ca voi astia din armata va prostituati pe bani si vodka.

Cercul 25-06-2011 - 20:21

Ai tu fata de fizician? Einstein canta la vioara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult