Acasa MagazinLife Ambasadorul Franţei a leşinat în braţele lui Boc (VIDEO)

Ambasadorul Franţei a leşinat în braţele lui Boc (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a leşinat, joi, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Franţei, fiind prins în braţe de către premierul Emil Boc, ulterior intervenind şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, diplomatul revenindu-şi după câteva momente.

Ambasadorul Franţei a leşinat în braţele lui Boc

Henri Paul s-a dezechilibrat, la tribună, fiind prins în braţe de premier, care stătea lângă el.Tot lângă diplomat se afla şi Mircea Geoană, care a sărit, de asemenea, în ajutorul lui Henri Paul. Diplomatul şi-a revenit imediat, primind un pahar cu apă de la organizatori.El a declarat că incidentul s-a produs din cauza căldurii şi că „totul este bine„. Evenimentul a continuat cu intonarea imnului Franţei.
Doamnelor şi domnilor, 14 iulie este pentru toţi francezii un moment de bucurie şi de respect, un moment în care ne place să ne regăsim împreună, uniţi, pentru a sărbători ămpreună cu prietenii şi apropiaţii noştri onoarea de a face parte din comunitatea noastră naţională. Este cazul şi aici, în România, căci legăturile care unesc ţara care ne este gazdă, România, de Franţa, sunt foarte puternice şi foarte strânse„, a spus ambasadorul francez.

Ambasadorul francez Henri Paul a declarat, joi, după incidentul care a avut loc la ambasadă la recepţia de Ziua Franţei, că a leşinat din cauza căldurii, menţionând că se simte foarte bine şi că premierul Emil Boc, care l-a sprijinit, este „foarte şarmant”. „Este foarte cald, am avut şi foarte mult de lucru azi”, a explicat ambasadorul. „Acum totul este foarte bine şi vă invit să bem şampanie împreună”, a glumit el. Întrebat despre faptul că, în cădere, a fost sprijinit de Boc, diplomatul a spus: „Este foarte drăguţ. Mă simt foarte bine. Domnul Boc este foarte şarmant şi, aţi văzut, am vorbit de bine de el”.

Într-un mesaj postat pe siteul Ambasadei Franţei în România, Henri Paul spune că, „anul acesta, aş dori să le dedic Ziua naţională a Franţei copiilor. Datorita recentei decizii Guvernului român, comunitatea noastră va putea construi în sfârşit o Şcoală nouă şi funcţională, care va fi, n-am niciun dubiu, mândria ei şi cea mai frumoasă instituţia şcolară a zonei. Este un mare motiv de bucurie, şi de speranţa în viitor, pe care îl sărbătorim cu toţii, în grădinile Reşedinţei, împreuna cu prietenii noştri români, prin nişte festivităţi care se vor termina cu un bal tradiţional. Dar nici nu vom uita să ne gândim la 5000 de copii români care n-au toţi şansa să se nască sub o stea norocoasă şi care dorm sub stele : anul acesta, am vrut să pun sub lumina o Fundaţie, PARADA, care face o treabă extraordinară pentru copii străzii şi tinerii fără adăpost. Înfiinţat de un om de circ, se foloseşte de această disciplină artistică minunată pentru a îi educa şi sprijini pe copii aceştia. Am întrebat pe PARADA să contribuie la animaţia serii acestea şi am încredere în Dvs pentru a o ajuta în proiectele ei : Franţa nu este la fel de mare decât când este generoasă.  Apropo, permiteţi-mi să mulţumesc tuturor sponsorilor fără care sărbătoarea noastră n-ar putea să aibă loc. Generozitatea lor este un exemplu. Trăiască 14 iulie ! Trăiască prietenia franco-romană ! Trăiască Franţa ! ”
Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, ambasada Franţei la Bucureşti a organizat o recepţie pentru oficialităţile române, precum şi pentru reprezentanţii corpului diplomatic acreditat. 

Henri Paul deţine funcţia de ambasador al Franţei în România din anul 2007. Nu este prima oară când premierul Boc oferă sprijin unei persoane care leşină. În urmă cu un an, Emil Boc a mers în judeţul Suceava, unde inundaţiile au provocat pagube însemnate. În timp ce se afla în localitatea Pătrăuţi, unei femei a cărei casă a fost grav afectată de inundaţii i s-a făcut rău.
 

1 comentariu

Teodor Bita 15-07-2011 - 07:05

Bravo mai Boc, asta e primul lucru util pe care-l vad de la tine, o sa te propun pentru premiul cavalerului pieton.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult