Acasa MagazinLife American Sniper – un român a lucrat la efectele vizuale ale filmului

American Sniper – un român a lucrat la efectele vizuale ale filmului

scris de D.P.
10 afisari

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului „American Sniper”, de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

Lucian Boicu

Lucian Boicu

Lucian Boicu, care s-a născut în Buzău, a studiat la Institutul de Artă din Toronto, iar, în prezent, lucrează ca senior compositor la Method Studios, fiind stabilit în Vancouver, potrivit paginii sale de pe un site de socializare.

Lucian Boicu a lucrat la filmele „Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy„, „Godzilla”, „Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2”, „Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger”, „Resident Evil: Răsplata/ Resident Evil: Retribution”, dar şi la o parte din episoadele serialelor de televiziune „The Borgias” şi „Vikings”.

De asemenea, Lucian Boicu a lucrat la efectele vizuale ale filmului „Exodus: Zei şi regi/ Exodus: Gods and Kings”, cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott.

Potrivit imdb.com, Lucian Boicu face parte din echipa peliculei „Avengers: Age of Ultron”, de Joss Whedon, film care se află în postproducţie şi urmează să fie lansat pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii pe 1 mai.

Filmul „Lunetistul american/ American Sniper” este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

American Sniper”, de Clint Eastwood, a primit şase nominalizări la Oscar la cea de-a 87 ediţie a trofeelor acordate de Academia de film americană. Astfel, lungmetrajul a fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun actor într-un rol principal”, „cel mai bun scenariu adaptat”, „cel mai bun montaj”, „cel mai bun montaj de sunet” şi „cel mai bun mixaj de sunet”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult