Acasa MagazinLife Arabia Saudită a prezentat proiectul orașului-linie întins pe o distanță de 170 de km

Arabia Saudită a prezentat proiectul orașului-linie întins pe o distanță de 170 de km

scris de Misu Andrei
138 Afisari

Orașul cu zero emisii de carbon pe care Arabia Saudită plănuiește să-l construiască la NEOM va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli în cadrul unei fațade de oglindă ce se întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri, a spus luni prințul saudit Mohammed bin Salman într-o declarație transmisă de presa de stat, potrivit Reuters.

Foto-محمد العلي Twitter

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru „The Line” (Linia), primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.Orașul cu o lățime de 200 de metri și care ar funcționa pe „100% energie regenerabilă” va include și un tren de viteză ce l-ar tranzita de la un cap la altul în 20 de minute. Ar urma să acomodeze 9 milioane de oameni, a declarat Bin Salman, citat de agenția de stat SPA.

„Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a spus prințul. „Designul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde. SPA nu a comunicat cifre actualizate.

Fondul suveran al regatului este investitorul de bază în NEOM, un proiect de dezvoltare de înaltă tehnologie pe o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați la malul Mării Roșii ce include câteva zone, inclusiv de industrie și logistică și care este plănuit să fie finalizat în 2025.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult