Acasa MagazinLife Aristotle’s Compleat Master-Piece. Manual despre sex din 1680 scos la licitaţie – vezi cum arată!

Aristotle’s Compleat Master-Piece. Manual despre sex din 1680 scos la licitaţie – vezi cum arată!

scris de Laurentiu Banches
28 afisari

Cartea despre sex „Aristotle’s Compleat Master-Piece” apărută în 1680 şi interzisă peste 200 de ani în Anglia a fost scoasă la licitaţie de casa Lyon & Turnbull.

Aristotle's Compleat Master-Piece. Manual despre sex din 1680 scos la licitaţie (foto:lib.cam.ac.uk)

Aristotle’s Compleat Master-Piece” este una dintre cele mai controversate cărţi scrise vreodată, apărută într-o perioadă de stricteţe absolută, atunci când sexul şi plăcerea sexuală erau un subiect interzis. Potrivit mirror.co.uk casa de licitaţii Lyon & Turnbull speră să obţină cel puţin 400 de lire pentru unul dintre primele manuale create special pentru tinerii căsătoriţi, în care se vorbea despre sex, sarcină şi plăcere sexuală.

Manualul”, care a fost extrem de popular a fost interzis pentru mai mult de 200 de ani în Anglia, până în anul 1960 şi deşi titlul conţine numele marelui filozfo Aristotel, se pare că nu există nici un rând scris de el în carte, autorul fiind anonim. Un expert în cărţi vechi, Cathy Marsden a declarat despre manual că „include avertizări despre consecinţele înşelatului, şi multe alte lucruri. Pentru un cititor modern spune povestea incredibilă a modului în care s-a schimbat perspectiva oamenilor despre sex. Nu există nimic în această carte care să fie considerat pervers în societatea actuală. Este mai amuzant decât orice. Sunt şi alte lucruri inedite despre acea perioadă. Atunci se credea că femeia trebuie să se bucure de actul sexual pentru a concepe. În carte se sugerează că atât femeile cât şi bărbaţii trebuiau să simtă plăcere. Acesta este un lucru interesant deoarece mult mai târziu, după ce s-a realizat că femeia nu trebuie să aibă orgasm pentru a rămâne însărcinată, ideea de a oferi plăcere femeii a fost considerată mai puţin importantă”.

Aristotle's Compleat Master-Piece (foto:zimbio.com)

Aristotle's Compleat Master-Piece (foto:zimbio.com)

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 04-01-2013 - 19:09

SARMha Khutra ramane valabila la bula doar, sau se aplica poza 2 la embhecill!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult