Acasa MagazinLife Artefact din mormântul faraonului Tutankhamun, de origine extraterestră

Artefact din mormântul faraonului Tutankhamun, de origine extraterestră

scris de Z.V.
43 afisari

Descoperire de senzaţie în Egipt: unul din artefactele găsite în mormântul faraonului Tutankhamun este de origine extraterestră.

Artefact din mormântul faraonului TutankhamunEste vorba de un pumnal confecţionat din fier, material prelucrat extrem de rar în Egiptul antic.

Arma, găsită de un celebru arheolog, care a descoperit mormântul faraonului, nu a ruginit deloc.
Studii moderne au dezvăluit ca aliajul are cantităţi neobisnuite de cobalt şi nichel. Experţii egipteni cred că materialul din care a fost confecţionat pumnalul provine de la un meteorit.

Mormântul lui Tutankhamun nu şi-a dezvăluit, încă, toate misterele: arheologii cred că sub el s-ar afla şi mormântul reginei Nefertiti.
Faraonul Tutankhamon este unul dintre cei mai cunoscuți conducători din toate timpurile. Acesta a urcat pe tronul Egiptului la vârsta de 9 ani, și a condus până la 19 ani, fiind presupuse teorii cum că acesta ar fi fost ucis.

Dar se pare că acesta ar fi beneficiat de un ajutor extraterestru cât timp a condus. Potrivit unor noi cercetări, acesta ar fi avut un pumnal de fier de origini extraterestre.
Cercetătorii italieni și egipteni au descoperit cu un spectometru cu florescență de raze X că lama pumnalului conține o foarte mare cantitate de nichel, lucru specific numai meteoriților.

Artefactele normal produse din fier conțin 4% nichel, dar acest pumnal al lui Tutankhamon are 11%.
În pumnalul respectiv a mai fost găsit și colbal și fosfor- lucru specific de asemenea, meteoriților .

Analizând toţi meteoriţii descoperiţi pe o rază de 2.000 de kilometri în jurul mormântului lui Tutankhamon, cercetătorii au identificat exact fragmentul cosmic din care ar fi fost realizat pumnalul: o rocă numită Kharga, descoperită în anul 2000 la aproximativ 250 de kilometri vest de oraşul Alexandria din Egipt. Kharga a fost singurul meteorit studiat cu aceeaşi cantitate de nichel şi cobalt identificat în lamă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult