Acasa MagazinLife Atac armat în SUA: Directoarea unei şcoli, ucisă de un profesor

Atac armat în SUA: Directoarea unei şcoli, ucisă de un profesor

scris de Marius Bâtcă
8 afisari

Un atac armat a avut loc marţi la o scoală din Jacksonville, Statele Unite.

scoala sua (jacksonville.com)

foto: jacksonville.com

Un profesor de la Şcoala Episcopală din Jacksonville care tocmai fusese concediat a venit marţi după-amiaza în instituţie cu o puşcă de asalt, disimulată într-o husă de chitară, a ucis-o pe directoarea unităţii şi s-a sinucis, relatează Florida Times-Union în ediţia electronică, preluată de Mediafax.

Purtătoarea de cuvânt a Biroului Şerifului, Melissa Bujeda, a declarat că poliţia a fost alerată telefonic la ora 13.23 (20.23, ora României) că în campus se aud focuri de armă.

Poliţiştii au găsit doi morţi. Forţele de ordine au oferit puţine detalii atât despre atac, cât şi despre proprietarul puştii. Potrivit publicaţiei Florida Times-Union, niciun elev nu a fost rănit în atac.

Într-un comunicat, şcoala a făcut apel la susţinere din partea comunităţii şi a anunţat că instituţia va rămâne închisă până pe 19 martie, pe timpul unei vacanţe de primăvară planificată anterior.

Directoarea Dale Regan, care şi-a pierdut viaţa în atac, avea 63 de ani. Ea preda la Şcoala Episcopală de 34 de ani, potrivit reverendului Kate Moorehead, decanul Catedralei St. John şi al Diocezei Episcopale Florida.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind un fost profesor de spaniolă, Shane Schumerth, în vârstă de 28 de ani. El a ucis-o pe Regan în biroul acesteia, după care a îndreptat arma împotriva sa, potrivit adjunctului şerifului Dwain Senterfitt. Senterfitt a adaugat că atacatorul a fost concediat marţi dimineaţa.

Conform datelor online ale şcolii, atacatorul nu a fost vizat de nicio acţiune disciplinară. El nu avea cazier în Florida.

1 comentariu

digital 07-03-2012 - 14:21

eh,un pic de capitalism…pentru…entertainment….

priviți la noi….coafezele și milițienii…aici e bătaia ,peștelui!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult