Acasa MagazinLife Atracția muzicală și turistică a verii 2016 – lacurile Austriei

Atracția muzicală și turistică a verii 2016 – lacurile Austriei

scris de Doru Dragomir
15 afisari

Austria, denumită și republica Alpilor, este demult una din cele mai apreciate destinații turistice pentru milioane de turiști din toate colțurile lumii. Anual, peste 150.000 de români vizitează cele mai pitorești destinații turistice de schi, dar și nenumărate alte atracții estivale.
Attersee Tradiția festivalurilor muzicale în Austria este veche de peste de 65 de ani, dar numărul extrem de mare de asemenea festivaluri – peste 100 anul trecut, surprinde în mod plăcut sufletul oricărui meloman, din Europa, dar și din cele mai îndepărtate colțuri ale mapamondului.
Și anul 2016 aduce noutăți în acest sens, deja cunoscutele festivaluri pe scene lacustre ale Austriei prezintă premiere atrăgătoare.
Astfel, cea mai mare scenă pe apă din lume, cea de pe lacul Constanz, în orașul Bregenz, prezintă în acestă vară mai multe evenimente simfonice și de operă. Se evidențiază, în perioada 20 iulie- 21 august 2016, premiera Turandot de Puccini, pe o scena lacustră, bineînțeles în aer liber și tribună pentru cca 7000 spectatori pe seară. În anii trecuți, evenimentele de la Bregenz au atras peste 215.000 de spectatori în 80 de spectacole.
Altă scenă lacustră, de data aceasta cea de pe lacul Neusiedel, lângă Viena, este gazda celor mai cunoscute spectacole de operetă, festivalul Moerbisch. Vedeta acestui an este, în iulie și august, premiera de operetă –Viktoria și husarul de P. Abraham, în prezența a peste 6000 spectatori pe seară. Anii trecuți au cumulat peste 200.000 de spectatori pe sezon.
Printre cele mai pitorești lacruri alpine ale Austriei se evidențiază – Mondsee, Attersee, Traunsee, Irrsee, Hellstaettersee, Zell am See, Woerthersee, dar și multe altele, destinații estivale atrăgătoare prin numărul mare de hoteluri, pensiuni, campinguri. Doar în zona Salzburg, 586 de hoteluri își așteaptă oaspeții.
Austria anului 2016 se prezintă ca una din cele mai atractive adrese turistice globale, austriecii sunt campioni ai marketingului și promovării turistice, cel mai bun exemplu și pentru specialiștii în turism din țara noastră.

Woerthersee Zell am See iarna Weisensee Lacul de acumulare Koelnbrein Attersee

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult