Acasa MagazinLife Au fost furate cheile de la Turnul Londrei

Au fost furate cheile de la Turnul Londrei

scris de L.M.
4 afisari

Mai multe încuietori de la celebrul Turn al Londrei, unde sunt păstrate bijuteriile coroanei britanice, au fost schimbate după furtul a două seturi de chei.

Au fost furate cheile de la Turnul Londrei

Au fost furate cheile de la Turnul Londrei (foto: trooping-the-colour.co.uk)

Poliţia a deschis o anchetă după intruziunea unui necunoscut în clădire, în zorii zilei de 6 noiembrie. Bărbatul a fost interceptat rapid şi expulzat din turn, dar responsabilii acestuia au observat ulterior dispariţia cheilor care permiteau accesul la podul basculant peste Tamisa al castelului, la restaurant şi la sălile pentru reuniuni, conform Asociaţiei Palatelor regale istorice, responsabilă cu întreţinerea edificiului, transmite Moldpres.

Bijuteriile coroanei, care includ coroane şi sceptre de o imensă valoare utilizate de regina Elizabeta a II-a în cursul anumitor ceremonii oficiale, sunt în securitate, a ţinut să precizeze o purtătoare de cuvînt, intrusul nereuşind să pătrundă în turnul în care sunt expuse.

„Am deschis o anchetă internă care a conchis că sistemul nostru este foarte sigur. Totuşi, în acest caz, procedurile nu au fost respectate aşa cum ar fi trebuit”, a declarat ea, precizînd că o procedură disciplinară este în curs.

Turnul Londrei este o fortăreaţă istorică datînd din secolul al XI-lea, construit pe malul nordic al Tamisei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult