Acasa MagazinLife Balonul unei fetiţe a zburat până la capătul lumii

Balonul unei fetiţe a zburat până la capătul lumii

scris de Matei Iliescu
2 afisari

Când Abby Gardner şi frăţiorii ei au lansat un balon de care au legat o scrisoare şi un plic timbrat pentru răspuns, sperau să zboare câţiva kilometri.

Abby Gardner (centru) împreună cu surioara Ella, frăţiorul Peter şi vederea cu elefanţi din Laos

Abby Gardner (centru) împreună cu surioara Ella, frăţiorul Peter şi vederea cu elefanţi din Laos. Foto: Daily Mail

Era cadoul de ziua de naştere pentru Abby, din ajunul Crăciunului.

Copiii au uitat de balon, până zilele trecute, când au primit răspuns tocmai din Laos, un mic stat din sud-estul Asiei, la aproape 10.000 de kilometri de Anglia.

Domnul Chang a trimis o carte poştală, după ce a descoperit balonul dezumflat lângă râul Mekong, scrie Daily Mail.

Balonul copiilor a zburat 10.000 de km, până pe malul râului Mekong în Laos

Balonul copiilor a zburat 10.000 de km, până pe malul râului Mekong în Laos. Foto: Daily Mail

“Uitasem cu totul de mesajul copiilor, când a venit poştaşul. Ne-au trebuit câteva minute să înţelegem”, spune Wendy, mama în vârstă de 29 de ani a lui Abby. “Nu-mi vine să cred că un balon a putut să zboare atât de departe. Am pus un timbru ieftin, ne gândeam că o să ajungă cel mult până în Ţara Galilor sau Cornwall. Nici prin cap nu ne-a trecut că o să ajungă la celălalt capăt al lumii.”

O călătorie demnă de Jules Verne cu balonul la capătul lumii

O călătorie demnă de Jules Verne cu balonul la capătul lumii. Foto: Daily Mail

Abby, o fetiţă de şase ani, împreună cu surioara sa Ella, de şapte şi frăţiorul Peter de patru ani au lansat balonul de la locuinţa lor din Bolton.

Vederea cu elefanţi explica unde a ajuns mesajul lor. Domnul Chang a scris că a trebuit să cumpere un timbru nou. El le-a mai povestit copiilor şi despre diferenţele de climă sau de hrană dintre Anglia şi Laos.

După ce s-au uitat pe internet să vadă imagini din ţara unde a ajuns balonul lor, copiii vor să înrămeze vederea primită de la domnul Chang.

“Au mai lansat baloane cu mesaje până acum, dar nu au primit nici un răspuns. Pe viitor o să trimitem şi mai multe, să vedem ce se va întâmpla”, spune Wendy.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult