Acasa MagazinLife Bani picaţi din cer: Un meteorit valoros le-a aterizat în curte

Bani picaţi din cer: Un meteorit valoros le-a aterizat în curte

scris de Marius Bâtcă
216 Afisari

Un meteorit valoros, cu o greutate de 585 de grame, a aterizat într-o cabană aflată în curtea casei din Oslo a unei familii din Norvegia.

meteorit osloMeteoritul a trecut prin acoperişul cabanei din curtea casei situate chiar în centrul capitalei norvegiene Oslo, relatează Moldpres. Cabana nu era ocupată în acel moment. Potrivit specialiştilor, piatra, ruptă în două bucăţi, s-a desprins după toate probabilităţile din meteoritul care a fost observat deasupra Norvegiei la 1 martie, aterizând pe cabana din grădina familiei Thomassen.

Meteoritul este o brecie, un conglomerat de diferite bucăţi de rocă, ceea ce se întâlneşte mai rar, a explicat pentru AFP Anne Mette Sannes, o pasionată de meteoriţi.

Piatra de 585 de grame ar putea fi deci destul de valoroasă. Conform unui geofizician citat de tabloidul Verdens Gang, un gram dintr-un meteorit provenit de pe planeta Marte se vinde cu circa 5000 de coroane, adică aproape 670 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult