Acasa MagazinLife Banii pentru Sănătate au crescut la 5% din PIB

Banii pentru Sănătate au crescut la 5% din PIB

scris de Z.V.
1 afisari

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au decis să majoreze bugetul alocat Sănătăţii, de la 3,0 la 5% din PIB.

Ministrul Attila Cseke, prezent la discuţiile din Comisie, s-a declarat mulţumit de această hotărâre, sumele fiind mai mari cu 11,6% faţă de 2010.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că este foarte important ca anul viitor, din bugetul Ministerului, să debuteze un plan de investiţii în infrastructură şi dotări, mai ales că, pe acest segment, există o creştere substanţială a fondurilor alocate, noteză Agerpres. Attila Cseke a mai anunţat că una dintre priorităţile Ministerului pentru anul viitor va fi proiectul de informatizare a sistemului sanitar.

Cseke a reiterat faptul că Executivul a trebuit să ia o “măsură delicată, dar necesară” în ceea ce priveşte plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate de către revoluţionari şi o anumită categorie de pensionari.


Principiul pe care a trebuit să mergem este că Sănătatea trăieşte din bani, costă, trebui să conştientizăm toţi acest lucru. Ar trebui să-i coste pe cât mai mulţi din compatrioţii noştri”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte închiderea spitalelor, el a precizat că există un studiu în derulare în acest moment şi nu doreşte să facă publice niciun fel de date. Cseke a admis, atât din perspectiva ministrului, cât şi a parlamentarului, că “nu va fi uşor” de pus în practică acest demers. Ministrul a estimat că “în câteva săptămâni”, instituţia pe care o conduce va încerca să anunţe cum va gândi planul de închidere a spitalelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult