Care este melodia cea mai menţionată în operele literare | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Beatles, o nouă distincţie – vezi care este melodia cea mai menţionată în literatură

Beatles, o nouă distincţie – vezi care este melodia cea mai menţionată în literatură

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Website-ul american Small Demons a întocmit un top al celor mai citate 20 de piese muzicale în operele literare, locul 1 fiind obţinut de melodia „Hey Jude” a celor de la Beatles.

Hey Jude - melodia cea mai citata în literatură (foto:viza.md)

Melodia „Hey Jude”, compusă de Paul McCartney şi interpretată de trupa Beatles pentru prima dată în 1968, a fost desemnată piesa cea mai citată în texte literare, potrivit unui topul Small Demons. Rezultatele au fost obţinute după un studiu în care au fost incluse câteva zeci de opere literare de ficţiune, piesa celebrilor Beatles având cele mai multe menţionări – 55. Dintre autorii care au citat „Hey Jude” în opera lor sunt amintiţi Stephen King, în „Turnul Întunecat 5 – Wolves of the Calla”, şi John Updike, în „The Afterlife”.

În topul 20 al celor mai citate piese muzicale în opere literare se mai află alte patru piese Beatles – „Lucy In The Sky With Diamonds”, care ocupă locul al 7-lea, „Eleanor Rigby”, pe opt, „I Want To Hold Your Hand”, pe 15, şi „Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club”, pe 16. Cel de-al doilea cel mai citat cântec în operele unor scriitori este „Heartbreak Hotel”, al lui Elvis Presley, urmat, pe locul al treilea, de „‘Stairway To Heaven”, al trupei Led Zeppelin, în poziţia a patra de „We are The World”, piesa interpretată de o pleiadă de staruri ale muzicii internaţionale în frunte cu Michael Jackson, şi pe locul cinci de Abba, cu „Dancing Queen”.

Printre cei incluşi în Top 20 se numără Nirvana, cu „Smells Like Teen Spirit” (locul 9), Queen şi a lor „Bohemian Rhapsody” (locul 10), Michael Jackson, cu „Beat It” (locul 18), şi Bob Dylan, cu „Like A Rolling Stone” (locul 19). Lista îi mai cuprinde, în poziţia a şasea, pe Carl Perkins, cu „Blue Suede Shoes”, pe 13, pe Creedence Clearwater Revival cu „Proud Mary”, pe 14, pe One Republic cu „Apologize” şi pe 17 piesa „Lili Marleen”, prima înregistrare a lui Lale Andersen. Potrivit mediafax, topul Small Demons nu este definitiv, întrucât portalul continuă să adauge noi cărţi în baza de date.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult