Acasa MagazinLife Belgia: Orașul Bruges va avea o conductǎ subteranǎ de bere

Belgia: Orașul Bruges va avea o conductǎ subteranǎ de bere

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Fabrica de bere De Halve Maan a primit autorizația de construcție a unei conducte subterane pentru aprovizionarea unui spațiu de îmbuteliere aflat în afara orașului Bruges.

Belgia: Orașul Bruges va avea o conductǎ subteranǎ de bere (foto: acestravels.com)

Belgia: Orașul Bruges va avea o conductǎ subteranǎ de bere (foto: acestravels.com)

Prin conductă urmează să fie transportați anual patru milioane de litri de bere de la fabrica De Halve Maan, situată în centrul medieval al orașului Bruges, la o zonă industrială de la periferie, unde băutura va fi filtrată, îmbuteliată și depozitată înainte de expediere. Conform lepoint.fr , conducta de 3 km, prima din Belgia, va trece pe sub câteva canale din orașul numit și „Veneția Nordului”, introdus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial în anul 2000, a anunțat Xavier Vanneste, director general al fabricii de bere De Halve Maan. Pentru a limita pagubele aduse spațiului public, la realizarea conductei de bere vor fi utilizate tehnici din domeniul explorării petroliere, iar fabrica producătoare s-a angajat să plătească în întregime lucrarea, potrivit Agerpres.

Construcția urmează să înceapă anul viitor, după îndeplinirea tuturor formalităților administrative. „Investiția nu a fost decisă din motive economice, ci mai degrabă de mediu și de calitate a vieții”, a adăugat Vanneste. Anual aproximativ 500 de camioane intră pe străzile orașului vechi pentru a încărca berea. Conducta urmează să ducă „la scăderea cu 85% a numărului de camioane din oraș”, a declarat Franky Demon, consilier municipal responsabil cu amenajarea teritoriului. Astfel, potrivit acestuia „concret, se va evita și uzarea vechilor pavaje”.

De Halve Maan, care produce, printre altele, o bere blondă emblematică pentru oraș, este plasată într-un loc unde activitatea de fabricare a berii este atestată de cinci secole, iar unitatea este vizitată anual de peste 100.000 de turiști. „Vrem ca berea să se producă în continuare în acest loc, în pofida transferului îmbutelierii (din 2010) în afara centrului”, a mai spus consilierul municipal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult