Acasa MagazinLife Besse Cooper, cea mai bătrână persoană din lume, a murit la 116 ani

Besse Cooper, cea mai bătrână persoană din lume, a murit la 116 ani

scris de Laurentiu Banches
49 afisari

Decana de vârstă a omenirii, americana Besse Cooper, a decedat marţi, 4 decembrie, la vârsta de 116 de ani şi 100 de zile.

Besse Cooper, cea mai bătrână persoană din lume, a murit la 116 ani (foto:supercentenarianstudy.com)

Anunţul decesulul a fost făcut de fiul acesteia Sidney la CNN, care a spus despre Besse că „A avut o viaţă lungă şi plăcută şi s-a stins în linişte”. Cartea Recordurilor a înregistrat-o ca pe cea mai în vârstă persoană a omenirii în ianuarie 2011, potrivit Agerpres. După decesul acesteia, cea mai vârstnică persoană din lume devine Dina Manfredini, originară din Italia, dar care trăieşte tot în Statele Unite în statul Iowa.

Besse Cooper s-a născut pe 26 august 1896 în Tennessee. Când era întrebată care este secretul longevităţii sale, Besse răspundea: „Am grijă de propriile mele treburi şi nu mănânc junk food”.  S-a căsătorit în 1924 cu Luther, cu care a avut patru copii. Besse Cooper deţine şi un record al numărului de voturi, ea votând la fiecare alegeri la care li s-a permis femeilor acest lucru în SUA, în afară de cele din 1948 şi din acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult