Acasa MagazinLife Brahms si Ravel la Scala din Milano pentru romii romani

Brahms si Ravel la Scala din Milano pentru romii romani

scris de Ziua Veche
1 afisari

Un grup de 80 de romi originari din Romania si imigranti extracomunitari clandestini din Milano vor merge miercuri seara, 12 mai, la un concert la celebrul teatru Scala din Milano unde vor asista la un concert de muzica simfonica.


 

Romii si imigrantii clandestini sunt asistati de centrul Cassa della Carita din Milano dupa ce au trait in situatii de mizerie extrema pe strada sau in tabere improvizate de nomazi care au fost demolate de mai multe ori de politia locala, informeaza Agerpres, citand editia de Milano a cotidianulul La Repubblica.

Printr-un acord incheiat intre Casa della Carita, Scala si Fundatia Unidea, cei 80 de romi si imigranti vor fi chiar oaspetii de onoare ai concertului filarmonicii teatrului dirijata de israelianul Daniel Barenboim. De altfel, toate incasarile din biletele vandute prin concertul de miercuri seara vor fi donate centrului Casa della Carita, insa responsabilii acesteia sunt mai mult incantati de importanta simbolica a participarii romilor si imigrantilor la un spectacol in cea mai prestigioasa institutie de cultura din Milano si una dintre cele mai cunoscute din lume.

„Faptul ca merg si ei la Scala inseamna recunoasterea dreptului lor de a trai si ei in acest oras, recuperarea dimensiunii profunde a experientelor lor de viata, in ciuda tuturor neajunsurilor pe care le-au avut”, a declarat Massimo Mapelli, directorul centrului Cassa della Carita, care a adaugat ca nu are nicio teama ca romii nu se vor simti in largul lor intr-un loc atat de sofisticat si sobru.

In programul concertului sunt compozitii muzicale din Brahms si Ravel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult