Acasa MagazinLife Brutarii din Bulgaria: Românii ne iau pâinea de la gură

Brutarii din Bulgaria: Românii ne iau pâinea de la gură

scris de L.M.
327 Afisari

Brutarii din Bulgaria: Românii ne iau pâinea de la gură. Este foarte posibil ca, începând cu 1 septembrie, jumătate din Bulgaria să fie inundată de pâine românească.

Brutarii din Bulgaria: Românii ne iau pâinea de la gură

Brutarii din Bulgaria: Românii ne iau pâinea de la gură

Producătorii bulgari de pâine sunt foarte îngrijoraţi de faptul că TVA-ul la pâine în România urmează să fie diminuat de la 24% la 9%. În plus, preţul energiei electrice folosite de colegii lor români este cu 37% mai mic, iar gazele naturale sunt cu 28% mai ieftine, scrie Money.ro, care citează site-ul bulgăresc Vsekiden.com.

Toate acestea reduc drastic preţul pâinii din România, ucigând producţia bulgărească. Brutarii bulgari se tem că pâinea românească va pătrunde nu numai în Dobrogea şi în zonele transfrontaliere, ci în întreaga Bulgarie de nord. Ei insistă ca şi guvernul de la Sofia să reducă TVA-ul în cazul pâinii de la 20% la 10%. Brutarii mai comentează că recolta de grâu din acest an este foarte bună, precum în Bulgaria, aşa şi în România, ceea ce va duce la ieftinirea semnificativă a pâinii.

1 comentariu

Tache 27-08-2013 - 01:51

August 1944 a însemnat începutul programat al holocaustului generațional și al profesiilor. Pentru că o societate se ține cu conștiința și acțiunea în virtutea unei misiunii publice, asumată de câte un val de tineri, respectiv de ocupații profesionale. Azi, mișcarea de generație în România este o curiozitate pentru cei mai mulți, iar corpurile profesionale nu au nici un fel de prezență cu demnitate publică. Cu toții suntem căutători de existență printre resturile diviziunii muncii mondiale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult