Acasa MagazinLife Care sunt restaurantele de lux din Capitală închise de Antifraudă-ANAF

Care sunt restaurantele de lux din Capitală închise de Antifraudă-ANAF

scris de D.P.
12 afisari

Mai multor restaurante şi localuri cunoscute din Bucureşti le-a fost suspendată activitatea de către de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, întrucât nu emiteau bonuri fiscale.

Restaurantul La Belle Epoque

Restaurantul La Belle Epoque

Surse din cadrul ANAF au declarat agenţiei Mediafax că restaurantele cu activitate suspendată se află în zone mondene precum Dorobanţi, Herăstrău, dar şi în zona Bulevardului Decebal şi în Mall Vitan.

Potrivit surselor, restaurantele sau localurile a căror activitate a fost suspendată sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan.

A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan.

Pe uşile localurilor, autorităţile au lipit următorul anunţ: „Activitate suspendată de Antifraudă-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale„.

În cazul unuia dintre restaurantele suspendate din zona Dorobanţi, pe un alt afiş, conducerea localului arată că în urma unui control desfăşurat sâmbătă, 14 martie, la ora 23.00, localul a fost închis pentru 30 de zile şi amendat cu 10.000 lei pentru că „la numărarea banilor de către inspectorii ANAF s-a găsit o diferenţă numerar în plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X fiscal de încasări”. Anunţul restaurantului precizează că diferenţa era de fapt bacşişul celor patru ospătari şi al barmanului.

Conducerea restaurantului adaugă, totodată, că închiderea localului pe motiv de fraudă fiscală şi neemitere de bonuri fiscale este „complet eronată şi exagerată”.

Inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat la sfârşitul săptămânii trecute 125 firme din Bucureşti şi au constatat nereguli pentru sancţionarea cărora au dispus suspendarea activităţii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Inspectorii fiscali au dispus amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA.

Conform DGAF, acţiunile de verificare au vizat firme localizate în zonele Valea Cascadelor, Dorobanţi, Herăstrău, Bulevardul Decebal şi în Mall Vitan, care activează în domeniul comercializării materialelor de construcţii, în domeniul alimentaţiei publice şi în domeniul schimbului valutar.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifraudă au fost încălcarea obligaţiilor legale de utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidenţelor financiar-contabile şi comercializarea de produse alcoolice fără banderole fiscale.

DGAF mai arată în comunicat că va continua acţiunile de control în zonele cu risc fiscal ridicat şi îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult