Acasa MagazinLife Carnavalul de la Mamaia. Radu Mazăre a fost împăratul Cezar (foto)

Carnavalul de la Mamaia. Radu Mazăre a fost împăratul Cezar (foto)

scris de L.M.
30 afisari

Mii de turişti şi constănţeni au asistat, sâmbătă seară, la prima ediţie din acest sezon estival a carnavalului de la Mamaia, în cadrul căreia primarul Radu Mazăre a fost costumat în împăratul roman Cezar şi a defilat, în premieră, pe carul alegoric al Primăriei Constanţa.

 Radu Mazăre a fost împăratul Cezar (foto)

Radu Mazăre a fost împăratul Cezar (foto mediafax.ro)

Carele alegorice au plecat, puţin după ora 21.00, din parcarea de la Telegondolă, îndreptându-se apoi către Piaţeta Perla unde au oprit câteva minute, pentru ca primarul Radu Mazăre să se urce în carul alegoric al Primăriei Constanţa, care, de altfel, a deschis parada, transmite corespondentul Mediafax.

Edilul, costumat în împăratul roman Cezar, a fost însoţit de Mihaela Rădulescu, aceasta interpretând rolul reginei Cleopatra.

Pe traseul carelor alegorice – din Piaţeta Perla până în Piaţeta Cazino – turiştii şi constănţenii aflaţi pe faleză s-au oprit minute bune pentru a admira parada şi a fotografia participanţii la carnaval.

În momentul în care a ajuns în Piaţeta Cazino, Radu Mazăre a urcat pe o scenă special amenajată şi le-a spus celor prezenţi că este ziua lui, după care le-a prezentat programul serii.

„Astăzi (n.r. – sâmbătă), de ziua mea, când împlinesc 46 de ani, pentru ca voi să vă bucuraţi, să vă încântaţi, veţi vedea cele mai frumoase jocuri, mâncători de foc, dansatoare din îndepărtata Persie, iar la final dovada bărbăţiei şi a curajului, a sângelui, a luptei: gladiatori”, a declarat Radu Mazăre.

Discursul lui Mazăre a fost urmat de o scenetă, fiind prezentate momentele importante din viaţa împăratului Cezar – cuceririle sale şi legătura cu Cleopatra. Nu au lipsit nici luptele de gladiatori, sportivi antrenaţi în acest sens încercând să recreeze cât mai fidel întrecerile din arenele romane.

Sceneta s-a încheiat cu asasinarea lui Cezar de către un grup de senatori interpretaţi de proprietari derestaurante şi hoteluri din Mamaia, iar rolul lui Brutus a fost jucat de fiul lui Radu Mazăre, Răducu.

După acest moment, Radu Mazăre a revenit pe scenă, anunţându-şi „duşmanii” că nu a murit: „Duşmanii credeau că am murit. Păi am rezistat eu zece ani cu Băsescu şi procurorii lui şi n-o să rezist unui amărât de complot făcut de nişte amărâţi de senatori. Să continue carnavalul, muzică şi voie bună la Mamaia”. Apoi, pe scenă au urcat reprezentanţii cluburilor din Mamaia, care au prezentat numere de muzică şi dans.

La final, Radu Mazăre s-a declarat bucuros de numărul mare de persoane care au asistat la prima ediţie a carnavalului din acest sezon estival, adăugând că speră totuşi că la ediţiile următoare va fi şi mai multă lume.

„A fost foarte multă lume, ca niciodată, cred că mai multă lume decât la un meci de fotbal între echipe cunoscute. Din ce am văzut eu au fost peste 25.000 de oameni, ce am văzut pe tot traseul. Sunt convins că la viitorul carnaval va fi şi mai multă lume. Sper să putem să punem ecranele pe faleză, însă în orice caz cum am construit-o e perfectă pentru aşa ceva. În rest, soldaţii puţin cam jigăriţi, de aia au şi plecat, au obosit, nevestele după cum ai văzut, talent”, a declarat Mazăre jurnaliştilor, la încheierea carnavalului, fiind înconjurat de mai multe tinere.

Spectacolul s-a încheiat puţin înainte de miezul nopţii pe acordurile imnului staţiunii Mamaia, „A lu’Mamaia”, interpretat de Delia şi Speak. Acesta este cel de-al treilea an consecutiv când în staţiunea Mamaia este organizat carnavalul carelor alegorice.

Radu Mazăre a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului, fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul. În această vară, Mazăre urmează să mai interpreteze alte două personaje istorice – Ştefan cel Mare şi Ramses.

19 comentarii

BULA 06-07-2014 - 12:06

Astept cu nerabdare sa-l vad si in costumatie de puscarias. Ca acest milionar in dolari prosteste lumea cu gargara de stanga. Cica el ar fi de-al saracanilor, marele aparator al fomistilor care voteaza PSD-ul, partidul miliardarilor.

UnUL 06-07-2014 - 12:41

Iată încă un punct asupra căruia suntem de acord, domnule Bulă. (Când spui lucruri normale, logice și pe un ton civilizat, ești pentru mine Domnul Bulă; când nu, redevii ”Bulișor”!)

ancuta 06-07-2014 - 17:36

Mai BULA, imi vine sa te pup!
Tu vorbesti serios?
Adica PSD-ul e partidul miliardarilor?
Nu te cred!

Pribeagul 07-07-2014 - 13:48

🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 13:17

Dupa …rolul de OBER PULLENDORF lui Mazariche nu ia mai lipsit decat …Nihaiela lu ‘ Tzaganu !
Via ELAN -muncitoresc, si
FANTOMA de la OPERA in varianta …TRAIAN BASECU !
IN car ALEGORIC via JILAVA -JAIL !

UnUL 06-07-2014 - 13:20

Ai vrut să spui ceva, Parpanghel?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 13:42

Nu te framanta !
Apare pro’S tache mitt 2 zvei klasse si te …expliciteaza
Fiind la nivele de ( telighentza) ….oarecum asemanatoare !
Pe …CIU habu nu-l recomand ! Este PREA INALT pt tine ,
Chiar si dupa sedintele de EXORCISM la Pr . ARgatu
basca stagiile la …OBREGIA , SOCOLA /GRAJDURI…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 16:59

Să ne înțelegem, Mircea Băsescu stătea la șprițuri cu Bercea – făceau glume, schimbau impresii despre ființe, lucruri, fenomene ale naturii, sentimente. Totul, înconjurat de fumul de țigară și de promisiunea că vor face împreună bani fără să intre la pușcărie

UnUL 06-07-2014 - 17:15

Parpanghel, postările tale parcă sunt scrise într-o limbă străină(nelatină) și traduse în română de traducătorul Google, după care li se mai dă – colac peste pupăză – și o ortografie „originală”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 17:18

Amice , distinsa mai este in vizita , la tine?

UnUL 06-07-2014 - 17:38

Da, de obicei stă până seara.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 18:21

Transmite-i din partea mea . .. Multa Sanatate si toate , CELE BUNE !
Daca te mai prind in viatza, o sa-mi cer scuze , personal !
Ea saraca , a vrut sa faca OM din tine ,
…nu intotdeauna ,se potriveste !
…asta e , si mama mea ar fi surprinsa de anumite …abordari !
Ale …mandelului!

UnUL 06-07-2014 - 18:25

Vezi că poți fi civilizat, când vrei (cu excepția celei de-a treia fraze)! Păcat că nu te ține mult.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 18:29

Bhoule , nimic nu tzine o …VIATA !
Nici …bhasecu !
PIKA !

UnUL 06-07-2014 - 19:03

Ți-a trecut extrem de repede – cum mă și așteptam, de altfel. Nesimțirea și mitocănia reprezintă starea ta naturală, politețea și amabilitatea – excepția care confirmă regula.
P.S. Băsescu nu pică, își termină mandatul. Nuance !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 19:13

Basecu la
PRIPON !
++

&FAMEGLIA
++
PROPAGANDISTI
GHERLA !

urbos 06-07-2014 - 19:23

Asa se viseaza si Dementul Basescu, dar e prea pocit si nu-l prind hainele astea.

Pribeagul 07-07-2014 - 13:59

Din cite-mi amintesc eu, Cezar n-a fost niciodata imperator, puternicele traditii republicane ale Romei il faceau sa-i fie putin cam greata de acest titlu. Da, nu-i nici un bai, Mazare n-are nici o greata, poate fi!

” iar la final dovada bărbăţiei şi a curajului, a sângelui, a luptei: gladiatori”, a declarat Radu Mazăre.” Da, mare dovada de curaj si barbatie au dovedit gladiatorii Imparatului Papagalilor.

pathfinder 07-07-2014 - 14:13

1. Da! Da! Da!
Iti amintesti bine!

2. Sa vedem cum o sa „gladieze” (sic) cu poponeata domnu’ Mazare la mititica!
Sa vezi acolo „dovada bărbăţiei şi a curajului”!
Da’ poate o sa gladieze cu logoreea?!?
Hmmm…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult